Gastronomi şehri Afyonkarahisar’ımızı artık bez bebekler simgeleyecek. Belediyemiz himayesinde faaliyette bulunan Mareşal Fevzi Çakmak Kadın Kültür Evi, bez bebek üreterek ekonomiye can katacak. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatı ile kentteki kadınları istihdama katmak amacıyla başlayan proje kapsamında aşçı, polis, asker, bekçi ve sporcu bebekler üretilmeye başlandı. Şimdiye kadar 200’den fazla bez bebek yapıldı. Ham maddeleri başta olmak üzere bebek yapımında kullanılan tüm ürünler Belediye tarafından karşılanıyor, gönüllü kursiyerler ise ücret ödemeden bu kurstan faydalanabiliyor. Bu sayede kadınlar, hem sosyalleşiyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

AFYONLU HANIMLAR ‘GASTRO BEBEK’ ÜRETİYOR

"Bez Bebek" projesi kapsamında ekolojik oyuncak üretimi atölye çalışması başladı. Farklı meslek gruplarının yanı sıra gastro bebeklerde proje kapsamında ilerleyen günlerde raflarda yerini alacak. Aşçı erkek ve aşçı kadın olarak tasarlanan gastro bebekler Afyonkarahisar’ın mutfak kültürüne önemli bir değer sağlayacak. Ayrıca anneler için de gastronomi temalı mutfak önlükleri üretiliyor. Anneler önlükleri ile mutfaklarında zaman geçirirken çocukları ise tamamen organik şekilde yapılan gastro bebekler ile oynayabilecek. Kadınların bin bir emekle ürettiği bez bebekler Belediye sosyal tesisleri, 5 farklı mağaza ve albikere.com’dan satışa sunulacak.

TÜM HANIMLAR MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK KADIN KÜLTÜR EVİ’NE

Mareşal Fevzi Çakmak Kadın Kültür Evi Müdüresi Hilal Büyükben tüm kadınları davet ederek, atölye çalışmaları ve kurslar hakkında bilgi verdi. Her alanda kursların olduğunu belirten Büyükben açıklamasında; “Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatları ile kurslarımız tamamen ücretsiz bir şekilde veriliyor. Kadın Kültür Evimizin amacı kadınlarımızın sosyal gelişimlerine katkı sunmak ve şehrimizin değerlerini, kültürünü hep birlikte yansıtmak. Kursiyerlerimiz kendilerini burada geliştirme imkânına sahip ve yeni hobiler edinebiliyorlar. Son olarak yeni bir çalışma yapıldı ve oyuncak atölyesi kuruldu. Gönüllü kursiyerlerimiz bez bebek üretmeye başladı. Bebeklerin satışından elde edilen gelir yine kadınlarımıza gelir olarak sunulacak. Gastronomi şehri olmamız nedeni ile de ‘Gastro Bebekler’ üretiyoruz. Kadın ve erkek aşçı şeklinde tasarlanan Gastro Bebeklerin yanına konsept olarak mutfak önlüğü de üretiyoruz. Anneler mutfak önlüğümüzü çocukları ise aşçı bebekleri kullanabilecek. Bize bu imkânları sunan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

 

Editör: TE Bilisim