Seminerde; çocuklara ilgi, sevgi ve şefkat gösterilmesinin onları birçok alanda geliştirdiği üzerinde durularak çocukların sevgi depolarının dolu olması gerektiği anlatıldı. Sevgi deposu boş olan çocuğun ailede bulamadığı sevgiyi dışarıda farklı ortamlarda arayacağı, farklı arkadaşlık ortamlarına gireceği ya da teknolojik aletlere bağımlılık düzeyinin artacağı anlatıldı. Çocuklara gösterilen sevgi sayesinde beyin gelişiminin daha iyi olduğu hakkında araştırmalar anlatıldı.

Ailelerin çocukları kendi geçmişleriyle ve başka çocuklarla kıyaslamasının çocuklarda kin, öfke, üzüntü ve değersizlik duygularını artırdığı ve kendilerini kötü hissettirdiği anlatıldı. Bu anlamda çocuğun sadece kendisi ile kıyaslanmasının o çocuğu geliştireceği üzerinde önemle duruldu.

İnternette algoritma kavramına da dikkat çeken Yılmaz, çocukların dijital aletlerde izledikleri herhangi bir görüntünün benzerlerinin sürekli önüne getirildiği, uygun olmayan görüntüleri izleyip gördüğü zaman bunun sürekli karşısına geleceği anlatıldı. Çocukları teknolojiyi daha sağlıklı kullanan bireyler yapmamızın önemi anlatıldı. >>ODAK HABER MERKEZİ