TED Afyon Koleji öğrencileri, İngilizce öğretmenleri Dilek Şahin ve Perizat Öner’in rehberliğinde plastik atık sorununa karşı farkındalık oluşturmak, çözüm üretmek için ortaokul İngilizce bölümü olarak yabancı ortakları ile birlikte E-TWINNING Proje çalışması başlattılar. Öğrenciler proje kapsamında toplanan mavi kapakları Afyonkarahisar  Kent Konseyi Başkanı Şemsettin Yasan’a teslim ettiler.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA YARDIM EDECEĞİZ

Projeye dahil olan TED Koleji 7’inci sınıf öğrencilerinden Damla Çöl, “Bir dünya vatandaşı olarak farklı ülkelerden öğrencilerle fikir alış verişinde bulunmaktan, global bir probleme karşı farkındalık uyandırmaktan, birlikte çözüm üretmeye çalışarak çevre duyarlılığına katkıda bulunmaktan ve yürüme engelli vatandaşlara yardım etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

TEKERLEKLİ SANDALYE ALMAK İÇİN BAĞIŞLADIK

Çöl, “Bu proje kapsamında, yabancı proje ortaklarına İngilizce sunumlar yaparak birbirlerini bilinçlendirdiklerini, bilgilerini ve deneyimlerini paylaştıklarını, hem atıklardan sanat çalışmaları yaptıklarını hem de engelsiz yaşama dikkat çekmek amacıyla yabancı ortaklarıyla mavi kapak toplayıp bu kapakları tekerlekli sandalye almak için bağışladık” diye konuştu.

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Şemsettin Yasan ise, TED Afyon Koleji İngilizce öğretmenleri Dilek Şahin, Perizat Öner ve öğrencileri duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti. Kent Konseyinin çalışma şekilleri hakkında da bilgiler veren Yasan, “Öğrenciler tarafından toplanan mavi kapaklar, Afyonkarahisar’da 3 firmaya teslim ediliyor. Daha sonra bizde onlardan aldığımız paralar ile tekerlik sandalye, akülü araç ve işitme cihazı alarak engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.  >> GÖKHAN KOCAASLAN