Afyonkarahisar Basketbol İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale, Basketbol Hakem Kurulu Başkanı Ahmet Sarlık ile yönetim kurulu üyeleri Sami Çetinaktı, Nilgün Seçen ve Mustafa Seçen Vali Gökmen Çiçek’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Gökmen Çiçek’i bilgilendiren Basketbol İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale, 2021-2022 sezonunda il merkezinde faal 800’ün üzerinde basketbolcu ile yerel liglerde mücadelelerin devam ettiğini söyledi. Demirkale; “2021-2022 sezonunda şu ana kadar U14, U16, U18 ve Büyük Erkekler müsabakalarını tamamladık. 2. Dönemde ise U10, U12 kız ve erkek kategorilerinde liglerimizi oynatacağız. 22-26 Şubat tarihleri arasında ise U16 yaş kategorisi Erkekler Grup müsabakalarına evsahipliği yapacağız” dedi.

İLİMİZDE YAPILAMADI

Basketbol İl Temsilciliği olarak hedeflerinden de bahseden Demirkale; “Cumhuriyetin 100. Yılında Afyonkarahisar’da Bayanlar Cumhurbaşkanlığı Kupası Finali’nin oynanmasını arzuluyoruz. 3. Yıl önce Afyonkarahisar’a alınan final karşılaşması Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’ndaki eksikliler nedeniyle Adana’ya alınmıştı. Final karşılaşmasının ilimize alınması konusunda Bakanlık ve TBF ile gerekli yazışmaların gerçekleştirilmesi konusunda desteğinize ihtiyacımız var. Yine TBF’nin alt liglerdeki kız ve erkek milli takım kamplarının ilimizde yapılması konusunda girişimlerde bulunmak istiyoruz. Bu konularda sizlerin desteği bizlere güç katacaktır” dedi.

BAKANA TALEP İLETİLECEK

Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin ilimize kazandırdığı 3x3 basketbol sahasının da gençlerin basketbola kazandırılması adına önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Demirkale; “Portatif özelliğe sahip olan tartan zeminli 3x3 basketbol sahasını yaz döneminde il merkezi ve ilçelerimize taşıyarak basketbol organizasyonlarıyla genç sporcuları Türk sporuna kazandırmak istiyoruz” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Gökmen Çiçek ise; “Paylaştığınız projeler. Bayanlar Cumhurbaşkanlığı Kupası Finali ile milli takımların kampları için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileriyle girişimlerde bulunarak organizasyonlara ilimizin evsahipliği yapması talebimizi ileteceğim. Bunun yanında amatör spor organizasyonları ve projelerine de elimizden gelen imkanlar dahilinde destek vermeye de her zaman hazırız” dedi. >>ODAK HABER MERKEZİ