TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonda HDP’li Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında Dokunulmazlığının kaldırılması ile alakalı toplantı gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Milletvekili ve Karma Komisyon Başkanvekili Ali Özkaya, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada devletin ve milletin bütünlüğüne kast edenlere müsamaha gösteremeyeceklerine dikkat çekti. Başkanvekili Özkaya, “Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Hukuk kuralları içerisinde herkes istediğini söylemekte, istediğini yapmakta özgürdür. Ancak Milletimizin, Devletimizin bütünlüğüne kast etmiş teröristlerle kol kola olan kişilerin TBMM çatısı altında bulunmasına asla müsaade edemeyiz. Bu hem şehitlerimize hem de aziz milletimize karşı en büyük saygısızlıktır” dedi.

BUNA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Dünyada hiçbir demokratik sistemde böyle bir durumun kabul edilemeyeceğini ifade eden Milletvekili Özkaya, “Hiçbir sistem kendisini ortadan kaldırmayı amaçlayan terör örgütünü öven, yücelten kişi ve kurumlara müsamaha gösteremez. Bu kişi, sevgilisi olduğu iddia edilen bir terörist ile terör örgütünün üniformasını giyerek pozlar veriyor. Bunu dünyanın hangi ülkesi kabul edebilir? Biz de bu hususta ne gerekiyorsa hukuk içerisinde az evvel de söylediğim gibi mücadeleye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine kast eden hiçbir eyleme, terör seviciliğine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

KOMİSYON KARAR VERECEK

Komisyonun en hızlı şekilde karara varacağını da sözlerine ekleyen Milletvekili Özkaya, “Bu dosyaları inceledim. Açık ve net bir şekilde öldürülen teröristin sevgilisi olduğu, bu teröristin cebinden çıkan telefon ve not defterinde her şey ortaya çıkmış, savcılık da bunları tespit edip Meclis'e göndermiş. Biz Parlamento'muzda, asker ve korucularımızı şehit eden PKK terör örgütü mensubunun sevgilisi/sözlüsü adı altında ve âdeta onun temsilcisi gibi milletvekili seçilen kişinin dokunulmazlıktan yararlanmasını kabul edemeyiz. Milleti ve devleti bölmek isteyen sonucuna katlanacaktır” dedi. Komisyon toplantısının Hazırlık Komisyonu kurulması kararı ile sonlandığı belirtildi. Kurulan Hazırlık Komisyonu’nun bir ay içerisinde raporunu komisyona sunacağını ifade eden Milletvekili, “Komisyon görüşülecek olan dosya Genel Kurul’a sunulacak, eğer burada kabul edilirse, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına dosya gönderilecek. Kabul edilmez ise konu dönem sonuna kalacak” dedi. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim