İl Genel Meclisi 2022 yılı Mart ayı toplantılarının 3’üncü bileşimi İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında gerçekleştirildi.

35 milyon TL bankalardan temin edilecek

Afyonkarahisar Yenilenebilir enerji kaynağı kapsamında, İl Özel İdaresince yapılacak Güneş Enerji Santrali Yapımı için piyasadaki fiyat artışları dikkate alınarak 35 milyon TL kaynağa ihtiyaç duyuldu. İhtiyaç duyulan 35 milyon TL ödenek kamu bankalarından temin edilecek.

İl Genel Meclisi 2022 yılı Mart ayı toplantılarının 3’üncü bileşimi açılış v yoklamanın alınması ile başladı. Açılış ve yoklamanın alınması ve yeterli çoğunluğun sağlanması ile başlayan toplantılarda Afyonkarahisar Valiliğinden gelen gündem dışı madde okunarak İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

MECLİS GÜNDEMİNDE DEĞERLENDİRİLDİ

Afyonkarahisar Yenilenebilir enerji kaynağı kapsamında, İl Özel İdaresince yapılacak Güneş Enerji Santrali Yapımı için piyasadaki fiyat artışları dikkate alınarak 35 milyon TL kaynağa ihtiyaç duyuldu. Söz konusu 35 milyon TL kaynağın İl Özel İdaresi bütçesi ile karşılama imkanı bulunmadığından kamu bankalarından borçlanma yoluyla ödenek temini konusu meclis gündeminde değerlendirildi.

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ YAKASENEK’E KURULACAK

Bunun üzerine gündem maddesi ile ilgili söz alan CHP Sultandağı İl Genel Meclis Üyesi İsmahan Nergiz, kurulacak olan güneş enerji santralinin nereye kurulacağını sordu. Bunun üzerine İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, “Sultandağı İlçemize bağlı Yaksenek bölgemize yapılacak” diye cevap verdi.

KOMİSYON RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

Gündem dışı maddelerin okunarak gündeme alınmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. 2022 Yılı yatırım programında bulunmayan HİS.YÜS.YAS ile yağmurlama sulamalar, damla sulamalar ile acilen çözümlenmesi gereken içme suyu ve kanalizasyon inşaatlarının yapılması, içme suyu sondaj kuyusu açılması, ihtiyaç duyulan inşaat malzemelerinin ve iş makinesi akaryakıtının, İl Özel İdaresi ambarlarından verilmesi, inşaatın yapımı sırasında kullanılacak malzemelerin nakilleri ile kazı işlerinde iş makinelerinin ve araçlarının kullanılması, ilgili personelin görevlendirilmesi konusundaki komisyon raporu görüşüldü.

YAĞCI, BİZ SATILMASINDAN YANA DEĞİLİZ

İhsaniye İlçesine bağlı Ayazini Köyünde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, 187 ada 167 parsel numaralı 3 bin 251,02 metrekare yüzölçümlü arsa vasfındaki taşınmazın üzerindeki yapı, müştemilat ve eklentileri ile birlikte açık artırma usulü ile satılması konusundaki komisyon raporu görüşüldü. Gündem maddesi hakkında söz alan İYİ Parti Merkez İl Genel Meclis Üyesi Alper Yağcı, Ayazini Bölgesindeki taşınmazların satışlarına karşı olduklarını söyleyerek, bölgedeki arazilerin devlet eliyle kontrol altında olması gerektiğini söyledi ve gündem maddesine hayır oyu kullanacaklarını ifade etti.  

AYAZİNİNİ BÜYÜTMEK İSTİYORLAR

Bunun üzerine konuşma yapan İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, “Bazen bir yere yatırım yaparsınız ve yatırım değerlidir. İnşaat maliyeti aynıdır. Bir yerde arsa maliyeti metre karesi maliyeti bellidir. Vatandaşımız orayı Ayazinini büyütmek istiyor, işadamlarımız otel yapmak istiyor. Ancak kiralık olduğu zaman yapmak istemiyor. Zarar etmemek için ve bu yüzden burayı satın almak istiyorlar. İhale ile satılacağı için gündeme getirdik” dedi.

TİCARİ KAYGILARA BAKMADILAR

AK Parti Merkez İl Genel Meclis Üyesi Nurettin Birliktir ise, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in girişimleri ile Ayazini bölgesinin büyük değer kazandığını söyleyerek, “Valimiz Gökmen Çiçek ve siyasi büyüklerimizin devreye girmesi ile birlikte Afyonkarahisar’daki işadamlarımız büyük yatırımlar yaptılar ve ticari kaygılarına bakmadılar. Bu konuda Valimiz Gökmen Çiçek ve siyasilerimize teşekkür ediyoruz” dedi

DOĞRU BİR KARAR

MHP İhsaniye İl Genel Meclis Üyesi Hamit Çakır ise “Valimiz Gökmen Çiçek’in önderliğinde, bakanlığımızın ve bizlerin desteği ile proje niteliği taşıdı. Tabiki mülkiyet sahipleri yatırımın devamı konusunda tedirgin içerisindeler. Emanetçi bir yere ne kadar yatarım yapılabilir sizler takdir edersiniz ki, mülkiyeti kendileri almak durumundalar yatırımların devamı için bu benim şahsım adına doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Sizlere de teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. >>GÖKHAN KOCAASLAN

 

Editör: TE Bilisim