Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, “Bugün, Almanya’nın önde gelen sanayi bölgesi Kuzey-Ren Vestfalya’yı ayrıntıları ile tanıyacak ve hangi yatırım imkânlarının olduğunu öğreneceğiz. Toplantının yapılmasında emeği olan Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Dış Ticaret ve Yatırım Destek Ajansı yetkililerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

KARDEŞ ŞEHİR HAMM

Türker, Afyonkarahisar ile Hamm arasında sürdürülen kardeş şehir çalışmalarını da hatırlatarak “Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti, aslında Afyonkarahisar’ın yakından tanıdığı bir bölge. Çünkü ilimizin kardeş şehri Hamm, bu bölgede bulunuyor. Afyonkarahisar ile Hamm arasında 2007 yılından bu yana süren kardeş şehir ilişkisi, her iki kentin birbirini tanımasını sağladı. İlişkilerin daha da ilerlemesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

380 MİLYON 795 BİN DOLARLIK İHRACAT YAPTIK 

Türker, şöyle devam etti: “Afyonkarahisar, 2021 yılını 380 milyon 795 bin dolarlık ihracat ile kapattı. İlimiz, bu rakamla Cumhuriyet tarihindeki ihracat rekorunu kırdı; ancak bunu yeterli görmüyoruz. Afyonkarahisar iş dünyamızın yeni pazarlarla buluşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu toplantı vesilesi ile ihracatımızın daha da artmasını, ilimiz iş dünyasının yeni yatırımlarla Almanya’da yer edinmesini gönülden arzu ediyorum.”

ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker’in konuşmasının ardından Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Dış Ticaret ve Yatırım Destek Ajansı (NWR. Global Business) Türkiye Temsilciliği Müdürü Dr. Adem Akkaya, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Toplantı, soru-cevap kısmının ardından sona erdi. >>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim