Törene Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Üniversitenin mevcut durumu ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

ÜNİVERSİTELERİMİZİN KATKISI BÜYÜK

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi genç bir üniversite diyerek konuşmasına başlayan Vali Gökmen Çiçek: “Yeni olmak zordur. Koskaca bir üniversiteyi yeninden kurup başarılı bir işleyişe getirmek aylar alır. Bizim üniversitemiz 3 buçuk yılı geride bıraktı. Bu süreçte bu sıkıntıları bizlere hiç hissettirmediniz ve büyük bir gelişme gösterdiniz. Bugün gerçekten gurur duyduğumuz üniversitemizin 4. yılına doğru hep birlikte ilerliyoruz. Ben Afyonkarahisar’ın her alanda geliştiğini ve değiştiğini, adından söz ettirdiğini bugün gururla görüyor ve söyleyebiliyorum.  Bu başarıda üniversitelerimizin çok önemli katkıları var” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK DESTEK GÖRÜYORUZ

Valilik tarafından yürütülen projelerde de en büyük desteği akademisyenlerden gördüğünü belirten Vali Gökmen Çiçek: “Başka bir İlde böyle bir durum var mı bilmiyorum. Üniversitedeki hocalarımız şehrin gelişmesine inanılmaz bir katı sağlıyorlar. Kadın kültür evleri projemizde de en büyük desteği siz değerli akademisyenlerimizden, asistanlarınızdan görüyoruz. Hiçbir karşılık beklemeden destek veriyorsunuz. Kar kış, yol demeden kadınlarımız eğitim veriyorsunuz. Bu desteğiniz için rektörlerimize ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizler sadece öğrenci yetiştirmiyor, hasta bakmıyorsunuz. Bizlerin de en büyük motivasyonu ve gücüsünüz. Ben tüm AFSÜ ailesine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. İyi ki varsınız” dedi.Vali Gökmen Çiçek’in konuşmasının ardından yükselen ve atanan personel belge takdimi yapılırken, bilimsel çalışmalarıyla başarı gösteren personele de ödülleri protokol tarafından takdim edildi. >>GÖKHAN KOCAASLAN

Editör: TE Bilisim