Eskişehir basını şehirlerinde ki Hasan Polatkan Havalimanına yapılan seferlerin kaldırılarak Zafer Havalimanına yönlendirileceği yönünde çalışma yapıldığını okuyucularına, “Milletvekilleri uyumayın” diyerek duyurdu. Gazete haberinde özellikle AK Parti İlimiz Milletvekili Ali Özkaya başta olmak üzere İlimiz Milletvekillerinin bu konu ile ilgili yoğun bir çalışma yürüttüğünü duyurdu.

AÇILIŞI ERDOĞAN YAPMIŞTI

22 Nisan 2011 tarihinde inşaatına başlanan Zafer Havalimanı, 25 Kasım 2012 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Açılışta 155 milyon TL’ye mal olan Zafer Havalimanının Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak için önemine vurgu yapan Erdoğan, "Artık Belçika'daki hemşehrilerimiz direkt oradan uçup buraya inebilecek" diyerek hem Türk Havayolları hem de özel uçak şirketlerinin genel müdürlerine bu havalimanına uçuşlarda aktarma yapılmaması istemişti.

MİLLETVEKİLLERİ DOĞRUYU YAPIYOR

Afyonkarahisar için büyük önem taşıyan Zafer Havalimanına yurt içinden ve yurt dışından daha fazla seferlerin yapılması için çalışmalar devam ediyor. Eskişehir basınını İlimiz Milletvekillerinin Zafer Havalimanı için büyük uğraş vermesi rahatsız etmesi şaşkınlıkla karşılanırken Afyonkarahisarlılar ise, “Milletvekillerimizin bu iş ile uğraşması ve ağırlığını koyması hem görevleri ve hem de yetkileri. Emirdağ Afyonkarahisar’ın ilçesi. Güvenlikli ve yüksek standartlı bir havaalanı varken üniversite eğitim pistine uçakların inmesini savunmak vatanseverlik değildir.  Yaptığınız vatanseverlik değil. İlimiz Milletvekilleri doğru yapıyor. Cumhurbaşkanımız Zafer Havalimanını açarken ‘Brüksel zafer hattı bölgeyi kalkındıracak’ demişti Devlet Zafer Havalimanını bu işler için yaptı” dediler.