AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan toplantıda yaptığı konuşmada Dazkırı deprem konutları hakkında açıklamalarda bulundu. Uluçay, “Geçtiğimiz yıl 8 Ağustos’ta Denizli ilimize bağlı, Bozkurt'ta 6,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, depremde Dazkırı ilçemize bağlı bazı yerleşim yerleri de hasar görmüştü. Geçen hafta itibariyle Dazkırı ilçesi Kızılören köyünde hasar gören ev ve ahırların yerine 55 adet köyevi ve 3 adet ahır tamamlanmış olup işin geçici kabulü TOKİ tarafından yapılmıştır. Önümüzdeki günlerde il özel idaresi tarafından iskan ruhsatlarının çıkması ile birlikte inşallah hak sahiplerine konutların anahtar teslimi gerçekleştirilecektir. Aynı ilçenin diğer köylerine 2. Müteahhit tarafından yapımı devam eden 68 konutun inşaatlarının da en kısa sürede tamamlanması içinde yakından takibimiz devem etmektedir” dedi.

BAKANLARA TALEPLERİMİZİ İLETTİK

AK Parit heyetinin ziyaretlerini de değerlendiren İl Başkanı Uluçay, “Pazartesi günü AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ile birlikte Ankara’daydık. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Aynı zamanda da Bakanımıza esnaflarımızın, çiftçilerimizin ve vatandaşlarımızın mevcut taleplerini ilettik. Sayın bakanımız tüm taleplerimizle ilgileneceğini bu konuda çalışmaların başlatılacağını bildirdi.Afyonkarahisar’a olan özel desteği ve nazik misafirperverliği için Sayın Bakanımıza birkez daha teşekkür eder görevinde başarılar dilerim. Bu ziyaretimizin akabinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’u da ziyaret ederek Afyonkarahisar merkezde bulunan Cirit Kayalığı ve Garnizon Millet Bahçelerinin hızlandırılması konuları başta olmak üzere köylerimizde içme suları için kullanılan elektrik giderleri bakımından İl Özel İdaremiz tarafından projelendirilen Güneş Enerjisi Sistemi ile bu köylerimizin içme suyuna ilişkin elektrik giderlerinin karşılanabilmesi hususunda desteklerini talep ettik” dedi.

138 YILLIK BÜYÜK BİR HAYAL

Çanakkale Köprüsü ile ilgili de konuşan İl Başkanı Uluçay, “Ecdadımızın ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek destan yazdığı topraklar, ecdada yakışır bir esere kavuştu. Sultan II. Abdülhamid Han'ın Marmara'nın altından geçme projesini Marmaray ve Avrupa tünelleri ile gerçeğe dönüştüren Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 138 yıllık Bir hayal olan Çanakkale Köprüsü'nü de şanlı zaferin 107.yıl dönümünde milletin hizmetine sunmuştur. Abdulhamid Han’ın yadigarı olan bu proje hem zaferi hem de gururu bir arada yaşattı. Köprünün tamamlanması ile birlikte iki kıta arası 6 dakikaya düşerken ekonomiye de katkısı 415 milyon avro olması bekleniyor. Bugün bu şaheser köprü üzerinden hükümetimizi eleştiren malum kesim 80 yıldır yapılmayanı sorgulamak yerine bugün yapılanları ‘benim vergilerimle yapıldı’ diyerek Partimizi hedef tahtasına koymuştur. Geçmişte bizim dedelerimiz de vergi verdi. Dedelerimizin iki hayvanından biri elinden alındı. Ambardaki buğdayına vergi adı altında el konuldu, ‘ne oldu o vergiler’ demeyenler bugün milletimizin hizmetine sunduğumuz şaheser yatırımları ‘benim vergilerimle yapıldı’ diyor. Eskiden verdikleri vergiler batıya faiz diye verilir, boğaz baronlarına da peşkeş çekilirdi. Şimdi bu ülkenin geleceği inşa ediliyor” dediler. >>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim