Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda CHP Grubu adına konuştu. Milletvekili Köksal, ülke gündeminde büyük ses getiren konuşmasında, “AKP’nin spor kulüplerini dernek statüsünden çıkarıp şirket statüsüne getirmeye çalıştığı ama her sıkıştığında da Dernekler Kanunu’na atıf yaptığı bir yasa teklifini burada konuşuyoruz. Gerçi Komisyonda önerilerimizin bazılarını dikkate alıp Genel Kurula gelirken düzeltmeler yaptınız ama hâlâ eksiklikler ve yanlışlıklar da yok değil. Mesela 10’uncu maddede spor tesislerinin kira ve irtifak hakkı düzenlenmiş, irtifak hakkı kırk dokuz yıl için tanınıyor. Şimdi, Komisyonda da sordum cevap alamadım, niçin kırk dokuz yıl? Kırk dokuz yıl çok uzun bir süre, bazen insan ömrü bile yetmeyebilir. 24’üncü maddede Bakanlığın alacaklarına öncelik tanınmış. İcra İflas Kanunu'nda bile işçi alacakları öncelikliyken burada niye Bakanlık alacakları öncelenmiş? İşçinin ya da sporcunun alacağı, emeği daha mı geride kalmalı, bunun da bir cevabını alamadık.” dedi.

VATANDAŞ EVİNE EKMEK GÖTÜRÜMÜYOR

Vatandaşın artık neredeyse evine ekmek götüremez hale geldiğini söyleyen Köksal, “AKP’ye kırmızı kart gösteremeyecek kesim yok. Yeme yaptığınız zamlar yüzünden hayvanlarını kesime gönderen, süt ineklerini dahi kestiren üreticiler, gübreye yaptığınız zamlar yüzünden gübrenin yanına dahi yaklaşamayan, hemen her gün gelen mazot zamları yüzünden traktörünü çalıştıramaz hâle gelen çiftçiler gösterecek. Başka kimler gösterecek? Bayram ikramiyesini, zammı çok gördüğünüz, 2 bin 500 liralık emekli maaşıyla geçim sıkıntısını iliklerine kadar hisseden emekliler gösterecek. Başka kimler gösterecek? Parasızlık yüzünden tedavilerini yaptırmakta zorlanan, çoğu kez iş bulamayan, asgari ücretin altında almış oldukları maaşla maddi, manevi engelleri aşmaya çalışan engelliler gösterecek.” ifadelerini kullandı.  

BİTİŞ DÜDÜĞÜNÜ VATANDAŞ ÇALACAK

Milletvekili Köksal, toplumun tüm kesimlerinin adeta sesi olduğu, ulusal basında ve sosyal medya da geniş yankı bulan Meclis konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “AKP’ye kırmızı kartı üniversiteyi bitirip de bir türlü iş bulamayan, hayallerini gerçekleştiremeyen gençlerimiz gösterecek. Başka kimler gösterecek? Batırdığınız ekonomi yüzünden yurt dışında yaşama hayalleri kuranlar gösterecek. Başka kimler bu kırmızı kartı gösterecek? Ülkeden kovmaya kalktığınız doktorlar, söz verip de hâlâ 3600 ek göstergeyi, fazla mesaiyi vermediğiniz, âdeta evlerini sırtında taşımaya zorladığınız o tayin yönetmeliğiyle polisler gösterecek. Başka kimler gösterecek? 3600 ek gösterge sözü verip de hâlâ yerine getirmediğiniz kamu çalışanları ve bugün, takipsizlik veya beraat kararı aldığı hâlde ya da haklarında hiçbir soruşturma olmadığı hâlde işlerine döndürmediğiniz KHK’lilar, mağdur ettiğiniz, haklarını vermediğiniz herkes size bu kırmızı kartı sandıkta gösterip hakemin bitiş düdüğünü çaldığı gibi bitiş düdüğünü çalacak.” >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim