Afyonkarahisar'daki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin hizmetlerinin teknik yetersizliği hakkında zaman zaman Odak okuyucularımızdan talepler gelmekteydi. Odak Haber Merkezi olarak okuyucularımızdan gelen bu soruları cevaplayabilmek için gerekli araştırmaları yaptık. İşte Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ilgili araştırma haberimiz.

Afyonkarahisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 2013 yılında Belediye Çarşısı şimdiki yeri olan eski Devlet Hastanesi C Blok binasında hizmete başladığı biliniyor. 35 ünite ile hizmet verilen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, pandemi süreci dahil olmak üzere başta tedavi edici işlemler yanında protez işlemlerini ve implant işlemleri yapılıyordu.

Afyonkarahisar’da ve İlçelerde başka bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin olmayışı nedeniyle Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin iş yükünün çok fazla olduğu ifade ediliyor.  Afyonkarahisar merkez ilçesi ile birlikte 18 tane ilçe, 60 tane belediye ve 422 tane köy bulunmaktadır. Tüm bu rakamlar göz önüne alındığında mevcut hastanenin insanüstü bir gayretle çalıştığı gözler önüne seriliyor.

Nüfus ortalaması olarak 50 ünite ve üzeri bir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne ihtiyaç olduğu öğrenildi. Afyonkarahisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde günlük muayene sayısı fiziki imkanları yetersiz olması sebebiyle 600 ile 800 arasında değiştiği, taleplerin bu sayıların üzerinde olduğu kaydedildi.

Ağız ve Diş Sağlığı hizmetlerinin teknik ve fiziki açıdan kamu alanında yetersiz olması sebebiyle Afyonkarahisar’da son yıllarda Özel Ağız ve Diş Sağlığı hizmetleri veren polikliniklerin sayısının arttığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre projesi hazır olan yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yakın zaman içerisinde Sağlık Bakanlığınca ihalesi yapılacağı, ihale süreci ve gelişmelerin devamının geleceği ifade edildi. Yeni yapılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerinin ihale sürecinin tamamlanmasının ardından binanın şimdiki Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin bulunduğu lokasyona inşa edileceği öğrenildi. ÖZEL HABER: ALİ KÜÇÜKKARTAL/FADİME ÖZKARAN