Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde gerçekleştirilen 154. Genişletilmiş İl Başkanları toplantına AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay da katıldı. Daha önce birçok meseleyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bire bir ileten Uluçay bu kez de çiftçilerin sorunlarına yönelik taleplerde bulundu.

GİDERLER HASAT DÖNEMİNDE YAPILSIN

Toplantıda söz alan Uluçay, “Çiftçilerimiz tarımsal sulamada kullandıkları elektrik faturalarını, giderlerin en yoğun olduğu dönemlerde ödeme zorluğu yaşamaktadır. Bundan dolayı ilgili kurum tarafından elektrik saatleri mühürlenmektedir. Mayıs-Ağustos aylarındaki enerji giderleri çok yüksek. Sayın Cumhurbaşkanım çiftçilerimiz hem arazi ekiminde, hem de sulamada bir takım sıkıntılar yaşıyorlar. Mayıs ve Ağustos ayları arasındaki faturalarının mümkünse hem Ziraat Bankası aracılığıyla, hem de Tarım Kredi aracılığıyla kredilendirilip hasat dönemi sonunda tahsil edilmesini istemektedirler. Çiftçilerimiz adına uygun olacaktır”

TÜRKİYE GENELİNDE UYGULANSIN

Uluçay’ın bir diğer talebi de yine ülke genelini ilgilendiren tarımsal bir talep oldu. Uluçay, “Dicle Elektrik Dağıtım bölgesindeki altı ilde (Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak) Bakanlar Kurulu kararı gereği tarımsal sulama abone grubundaki tüketicilerin elektrik faturalarının belli oranı Hazine tarafından desteklenmektedir. Bu uygulama 2018 yılından beri uygulanmaktadır. Mevcut Bakanlar Kurulu kararı gereği 2022 yılında %25 oranında destek uygulanmaktadır. Bu uygulamanın Türkiye genelinde tüm illeri kapsaması talebinde bulunuyoruz” diye konuştu.Uluçay konuşmasının sonunda “Bizim ve milletvekillerimizin saha çalışmaları kapsamında almış olduğumuz veriler birebir cumhurbaşkanımıza iletilmektedir. Bu verilerin kanuni alt yapısı konusunda vatandaşlarımızın lehine sonuçlanması adına bizlere destek olan milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’e çok teşekkür ediyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da konunun takipçisi olacağını söyleyerek ilgili bakanlara talimat verdi. ODAK HABER MERKEZİ