Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Kayseri Valiliğine atanan Vali Gökmen Çiçek için veda yemeği düzenlendi. Yemeğe, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’te eşi Sevim Zeybek ile birlikte katılım sağladı. Duygusal anların yaşandığı programda protokol üyeleri, Vali Gökmen Çiçek'e dair duygu ve düşüncelerini paylaşarak görev süresince şehre kazandırdığı hizmetleri nedeniyle teşekkür ettiler.

Veda programında Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Milletvekilleri Mehmet Taytak, İbrahim Yurdunuseven, Ali Özkaya, Veysel Eroğlu konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini ifade etti.  

EFSANE VALİMİZ ARTIK AFYONKARAHİSARLI

Programda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek şehrimiz için özveri ile çalışan Valiye Belediye Meclisimizin aldığı kararla FAHRİ HEMŞEHRİLİK beratı ve mermerden yapılmış tablo takdim etti. Vali Gökmen Çiçek'e güzel şehrimize yaptığı hizmetler için teşekkür ederek, yeni görev yeri Kayseri'de başarı dileğinde bulundu. Açıklama yapan Başkan Zeybek, “Bu il çok valiler gördü. Ama veda ederken böyle bir kalabalık görmedim, duymadım. Afyonkarahisar, bugüne kadar en fazlasını sizinle gördü. Allah sizden razı olsun. Bu kadar kapsamlı yatırım ve hizmeti ne Afyon ne de ilçeleri görmedi. Birlikteliği sağladınız, devletin güler yüzlülüğünü gösterdiniz. Samimiyetle şefkatle davrandınız. İlk geldiğiniz andan itibaren her daim manevi desteğinizi hissettik. Belediye olarak sizlerin huzurunuzda Milletvekillerimize de teşekkür ediyorum. Ayrımız gayrımız yok, tek gayemiz Afyonkarahisar’ı ileriye götürmek. Bu sizler sayesinde sağlandı, minnettarız. Tayin çıkmadan önce Mehmet Özhaseki Bakanımız beni aradı. Gecenin saat 12.30’uydu. “Valimiz nasıl” diye sordu. “Gayet iyi Sayın Bakanım” dedim. “Uyum nasıl” dedi. “Uyum mükemmel” dedim. “Peki iyi akşamlar” dedi kapattı. Ben işkillendim. Tekrar telefon açtım. “Sayın Bakanım hayrola bir sıkıntı mı var, biz valimizden memnunuz, bir Afyonlu kadar kendimizden bir valimiz” dediğimde “Merak etmeyin uzayan kol bizdendir, hayırlı akşamlar” deyip tekrar kapattı. Sabah duyduk ki Sayın Valimiz valiler kararnamesi ile Kayseri’ye vali olarak atanmış.”

BAŞKAN ZEYBEK ÇİÇEK’E HEMŞEHRİLİK BERATI

“İsteğimiz daha uzun yıllar Afyon’da kalması, hizmetlerinin devam etmesiydi. Biz kendisini hiçbir zaman unutmayacağız. Kendimizden farklı görmeyerek Belediye Meclisimizden aldığımız kararla Fahri hemşehrilik beratı verdik. Sayın Valimiz artık bir Afyonlu, bizim hemşehrimiz. Afyonlular olarak böyle bir değerin şehrimizden ayrılmasından dolayı üzgünüz, kendisi için ise ümitliyiz. Cenab-ı Hak yolunu bahtını açık etsin” diye konuştu. 

"AFYONKARAHİSAR'I KALBİMDE GÖTÜRÜYORUM"

“VEFALI ŞEHİR AFYON”

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ise son konuşmasında en zor anım diyerek söze başladı. Çiçek; “Ben Afyonkarahisar için Gizemli Şehir diyordum. Aslında Afyon için söylenilecek cümle Vefalı Şehir Afyonmuş. Biz bu sevgiyi hak edecek ne yaptık diye soruyordum. Bu kent başka bir kent. Kendisine bir adım gelene adeta koşuyor. Bu kentin inanılmaz bir vefası var. Ben Afyon sevdalısı ağışı olmayayım da ne olayım? Afyonkarahisar’dan ayrıldığım günü hiçbir zaman unutmam çünkü bugün benim evlilik yıl dönümüm. Büyük bir şehre görevlendirilmiş olmaktan dolayı gururluyum. Memlekete hizmet aşkım, bulunduğum her görevde çok fazla çaba sarf ettim. Devlet memuruyuz mutlaka bir tayinimiz olacaktı. Milletvekillerimiz beni hiç incitmedi. Beni yalnız bırakmayan herkesten Allah Razı olsun. Zaferin şehrine hizmet etme onurum bana ölene kadar yeter. Çocuklarım iki gündür ağlıyor. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, hakkınızı helal edin. Afyonkarahisar benim için bir sevda, çünkü ilk göz ağrım yani valilikte ilk görev yerim. İnanın Afyonkarahisar’ı kalbimde götürüyorum” dedi.

AFJET AFYONSPOR’DAN ÇİÇEK’E 03 NUMARALI FORMA

Afjet Afyonspor Kulübü Başkanı Süleyman Karakuş, Yönetim Kurulu üyeleri ve sporcular da Gökmen Çiçek’e hatıralarla veda etti. Başkan Karakuş ve sporcular Vali Gökmen Çiçek yazılı 03 numaralı Afjet Afyonspor forması hediye etti.

Veda yemeğinde Vali Gökmen Çiçek’in görev süresi boyunca Afyonkarahisar’da yaptığı hizmetleri anlatan klip izletilirken, veda türküleri ve şiirler de okundu. Program çekilen aile ve hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi. ODAK HABER MERKEZİ