“ 19 Mayıs dönüm noktasıdır”

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol   19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor bayramı nedeniyle  basın  açıklaması yayınladı. Şenol “ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun”dedi.

 Nizamettin Şenol   açıklamasında ; “Yurdumuzun dört bir yanı işgal altındayken, Ulu Önder Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun’da bağımsızlık ateşini yaktı. 19 Mayıs 1919 tarihinde milli mücadele başlamış ve yokluk, yoksulluk içindeki Türk Milleti eşi görülmemiş bir dirilişe imza atmıştır. İşgal kuvvetlerinin, sömürgecilerin kol gezdiği, paylaşım planlarının yapıldığı topraklarımızda, 19 Mayıs tarihi dönüm noktası olmuştur. Bu süreçte askeri bir deha olan Atamız, Türk askeri ve Türk Milletiyle tam bağımsızlık için kolay kazanılmayacak bir zafer elde etmiştir” dedi.

“19 Mayıs ruhu önemlidir”

Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak kabul edildiğini ifade eden Şenol ; “ 19 Mayıs, aynı zamanda “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır. 19 Mayıs 1919 tarihinin önemini anlamak, anlatmak, 19 Mayıs ruhunu hissetmek, o ruhu genç nesillere aktarmak çok önemlidir. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimizle kutluyor; Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz” diye ifade etti.