Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, ülkemizi gençlere emanet ettiğini ifade etti.

GENÇ VE COŞKU DOLUYUZ

Cumhuriyetimiz'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, ülkemizde işgaller başladığı sırada Samsun'a çıkıp milli direnişi başlattığını ve bu milli direnişin de milli bağımsızlıkla birleşmesini sağladığını kaydeden Milletvekili Köksal, “Kimse olmadığında 'Ben varım' diyebilme cesaretini gösteren Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul Hükümeti'nin de baskısına boyun eğmemiştir. Atatürk, milli bağımsızlık kazanıldıktan sonra Samsun'a çıktığı günü gençlere armağan etmiştir. Bunda çok önemli bir mesaj vardır. Bu mesaj, ülkeye gençlerin sahip çıkmasıdır. Ben, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin Milletvekili olarak diyorum ki: Biz Atatürk'ün Samsun'a çıktığı yaştayız, hepimiz Atatürk gibi genç ve coşku doluyuz. Kalbi Cumhuriyet ve Atatürk sevdası ile dolu olan her vatandaşımızın yaşına bakılmaksızın genç olarak sayıldığını biliyor; bu heyecanı taşıyan herkesin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum." dedi.

KİLOMETRE TAŞI OLMUŞTUR

Köksal, 19 Mayıs'ın, bir milletin kurtuluşa olan inanışını, bağımsızlığa tutkunluğunu simgeleyen çok önemli bir tarih olduğunu belirterek, "Milli Mücadele’nin 103’üncü yıldönümünde Cumhuriyetimize, milletimize ve tarihe olan sorumluluğumuzla bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Milletlerin tarihlerinde belirli kilometre taşları vardır ki bunlar toplumsal dönüşümün de habercisi olmuşlardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’in işgalinden sonra çıktığı Samsun, Milli Mücadele’nin başladığı, istiklal meşalesinin yandığı kilometre taşı olmuştur. 19 Mayıs 1919’da başlayan Kurtuluş Savaşımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasını sağlamış, böylelikle egemenlik kayıtsız şartsız millete geçmiştir. Nice mutlu 19 Mayıslar'a.” ifadelerini kullandı. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

 

Editör: TE Bilisim