Ortaokullar Arası 2021-2022 Yıldız Erkekler Türkiye Birinciliği Final Müsabakaları Afyonkarahisar’da sona erdi. 5 gün süren şampiyonada müsabakalar iki grup halinde tek devreli lig usulüne göre oynandı. A grubunda Özel Ankara TED Koleji birinci, Özel Konya Meram Diltaş ikinci, (B) grubunda ise Özel İzmir Oğuzhan Özkaya  Ortaokulu birinci, Eskişehir Özel Gelişim Ortaokulu ikinci olarak final grubuna yükseldiler.

NEFESLER TUTULDU

Yarı final eşleşmelerinde AnkaraTED Koleji Eskişehir Özel Gelişim Ortaokulu 62-50, İzmir Özel Oğuzhan Özkaya Ortaokulu da Konya Özel Meram Diltaş Ortaokulunu 74-53 yenerek finale yükseldiler.  Üçüncülük maçında Özel Meram Diltaş Ortaokulu Eskişehir ÖZEL Gelişem Ortaokulunu 66-42 yenerek Türkiye üçüncüsü olurken, nefeslerin tutulduğu final maçı ise büyük çekişme içerisinde geçti. Zaman zaman her iki okulunda öne geçtiği karşılaşmanın son periyodunda iyi savunma yapan, hücumda ise sayılar bulan Özel Ankara TED Koleji rakibi İzmir temsilcisi Özel Oğuzhan Özkaya Ortaokulunu 62-58 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.

ÖDÜL TÖRENİ MUHTEŞEMDİ

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonunda oynanan final maçları sonrasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci tarafından düzenlenen ödül töreninde Türkiye dördüncüsü olan Eskişehir Özel Gelişim Ortaokulunun sporcularına madalyaları ve kupaları Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Yılmaz Erşen ile Basketbol İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale, üçüncü olan Konya Özel Meram Diltaş Ortaokulunun kupa ve madalyalara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Türkiye ikincisi olan İzmir özel Oğuzhan Özkaya Ortaokulunun kupa ve madalyaları İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Türkiye şampiyonu olan Özel Ankara TED Kolejinin kupa ve madalyalarını spordan sorumlu olan Vali Yardımcısı Nurullah Kaya ile 7 yaşındaki kızı Ayşe Sarra Kaya takdim etti.  Şampiyon olan Ankara TED koleji öğrencilerini hayatları boyunca unutamayacakları törene şahit oldular.

VELİLER DESTEKLEDİ

Final maçında tribünler il dışında gelen öğrencilerin aileleri tarafından doldu. Karşılaşmanın başından sonuna kadar çocuklarının oynadıkları okullu destekleyen veliler karşılaşma boyunca yerlerinde duramadılar. Karşılaşmayı bazı veliler videoya çekerken, bazı velilerde canlı olarak karşılaşmayı yayınladılar. Karşılaşma sonrasında düzenlenen ödül töreni sonrasında sahaya inerek çocuklarıyla madalya ve kupayla birlikte hatıra fotoğrafı çekindiler. ODAK ÖZEL HABER/AHMET SARLIK

 

Editör: TE Bilisim