Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatlarıyla Kadın Kültür Evi’nin tadilat ve tamiratı yapılarak kadınların hizmetine sunuldu.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kadın Kültür Evi Müdürü Hilal Büyükben, “Merkezde Afyonkarahisar Belediyesi tarafından büyük bir binanın tadilat ve tamiratını yapılarak kadınlarımızın hizmetine sunuldu. Kadın Kültür Evinde İl Müftülüğü ile ilk dönem Tefsir ve Tecvit eğitimi verdik. Ek binamızı sübyan mektebi ve kuran kursu olarak tamirat yaptırdık ve hizmet vermesi için Müftülüğe devrettik. Çocuklarımız ve kadınlarımıza Kuran eğitimini oradan alıyorlar. Bu nedenle ikinci dönem ilmihal ve Esma’ül Hüsna eğitimi verdik. Ramazanda Mukabele programı yaptık” dedi.

“EĞİTİM HAYATLARI YARIM KALMASIN”

Kadınların hayatlarına dokunduklarını ifade eden Büyükben, “İl Sağlık Müdürlüğü ile alanında uzman Doktor, Hemşire ve Ebeler ile; Kadın Sağlığından Menopoza, Kansere, Anne Sütünün önemine, Akılcı ilaç kullanımı gibi eğitimler verdik. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Psikolog, Sosyolog ve Öğretmenler ile; Aile olmak, ailede iletişim, internet bağımlılığı gibi eğitimler verdik. Birebir psikolog hizmeti sağlıyoruz. Kadınlarımızın hayatlarına dokunuyoruz. Açıktan lise okuyan kızlarımıza bir oda verdik burada ders çalışıp Üniversite Sınavına hazırlanmalarını sağladık. Eğitim hayatı yarıda kalmış kadınlarımızı halk eğitimden kayıt yaptırıp eğitimlerini tamamlamalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

MUTLULUKLARINA ŞAHİT OLUYORUZ

Kadınların mutlu olduğunu görüp mutlu olduklarını belirten Büyükben “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarım ve hayvancılık üzerine eğitimler verdik. Bunun yanında ev ekonomisine katkı, tarhana, yoğurt, turşu, reçel yapımının eğitimlerini verdik. AKÜ ve AFSÜ ile çalışıyoruz. Zaferin 100. Yılı olmasıyla tarih bölümünden hocalarımızla Kadınanalar, Tarih de kadının yeri, Şehrimizin tarihçesi gibi eğitimler verdik. Serbest Kürsü Sohbetleri gerçekleştirdik. İl Mili Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, Klinik Psikolog Beyhan Budak, İl Müftümüz Sinan Kazancı, Yazar Fatih Akbaba, Dr. Feridun KUNAK gibi isimleri kadınlarımızla buluşturduk. Sosyal ve Kültürel geziler düzenledik. Ayazin Frigya , Emre Gölü , Tarihi Camiler türbeler, tarihi konaklar, Şehitlikler  gezdik. Kitap Fuarına katıldık. Kadınana anma etkinliğine katıldık. Kadınlarımızı sinemaya götürdük. İlk DEFA sinemaya giden kadınlarımız çok mutlu oldu. Onların mutluluğuna şahit oldukça bizlerde mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“MEHMET ZEYBEK’İN DESTEKLERİ BÜYÜK”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in destekleriyle oyuncak atölyesi kurulduğuna dikkat çeken Müdür Büyükben sözlerine şöyle devam etti, “Kızılay Haftası etkinliğinde ‘Kan Ver Hayat Kurtar’ diyerek Kan Bağışında bulunduk. Geri dönüşüm atölyeleri yaptık. İl Gençlik Merkezimizle etkinlikler yapıyoruz. Spor salonumuzla hizmet veriyoruz. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in destekleri ile Oyuncak Atölyesi kurduk. Burada üretim yapıp hanımlar ev ekonomisine katkı sağlıyorlar. Eve iş veriyoruz. Oyuncak bebeklerin her parçasını ücretlendirdik. Makine kısmı atölyede yapılıyor el işçiliği evlere veriliyoruz. Kadınlarımıza gelir sağlıyoruz. Bilgi evlerimizde üretilen ürünleri kooperatif aracılığıyla ekonomiğe kazandırıyoruz. Gönüller yapıyoruz. Bu fırsatı bize sunan valiliğimiz ve belediyemize çok teşekkür ederim” dedi.

Kadın Kültür Evi’nde yapılan programa, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in eşi Sevim Zeybek, Belediye Başkanı Yardımcısı Benol Kaplan, Belediye Başkan Yardımcısı eşleri, Ak Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, meclis üyeleri ve Şehit aileleri katıldı. Program Kuran tilavetinin ardından sona erdi. >>FADİME ÖZKARAN

 

 

Editör: TE Bilisim