Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ve Organ Nakli Koordinatörleri Derneği (ONKOD) işbirliğiyle düzenlenen Antalya Bölge Koordinasyon Merkezi (BKM) Organ Bağışı Farkındalık Toplantılarının Afyonkarahisar ayağı Double Tree By Afyon’da yapıldı.

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz’ın da katıldığı toplantının açılış konuşmasını Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Reha Sermet Aygören yaptı. Ardından kürsüye çıkan Prof. Dr. Yılmaz toplantının önemine vurgu yaparken, organ yetmezliğinin tek çözümünün organ nakli olduğunu söyledi. Yeterli organ bağışının olmadığının ve pandeminin etkisiyle de sınırlı sayıda yapılan bağışın gittikçe artan hasta ihtiyacını karşılayamaz durumda olduğunun altını çizen Prof. Dr. Yılmaz, AFSÜ olarak organ nakli merkezi kurmak için gerekli adımların atıldığını ifade etti. Ayrıca bu konuda eğitim almak üzere bir akademisyenimiz için ilgili eğitim merkezi ile bağlantıya geçilerek eğitimi programının başlatıldığını da sözlerine ekledi.

Organ nakli konusundaki hukuki mevzuatın hızlı bir şekilde yenilenmesi ve değiştirilmesi gerektiğine de değinen Prof. Dr. Yılmaz sağlığında organlarını bağışladığını beyan eden bireylerin bu beyanlarının tıbbi vasiyet olarak kabul edilmesi ve bunun hasta yakınları ile hekimler için bağlayıcı bir belge olarak kabul edilmesi gerekliliğine işaret etti. Kendi asli işlerine ek olarak çaba sarf eden ve hiçbir karşılık beklemeden çalışan beyin ölümü ekiplerine de teşekkür eden Prof. Dr. Yılmaz organ bağışı yapmanın erdemli ve vicdanlı bir davranış olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Prof. Dr. Sıvacı’nın oturum başkanlığı yaptığı etkinlikte, Dr. Öğr. Üyesi Mecit “Kötü Haber Vermede Aileye Yaklaşım” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim