YÖNETMELİK İLE BELİRLENEN YÜZDE 10 SINIRININ ÇOK ÜZERİNDE

OEDAŞ’ın saha çalışanları Ilkyardım sertifikalı

Faaliyet gösterdiği sektör gereği alçak ve yüksek gerilim hattı, karayollarındaki operasyonlar gibi iş sağlığı ve güvenliği açısından risk taşıyan alanlarda çalışmalarını sürdüren OEDAŞ, olası bir kaza durumunda hayat kurtaran ilk müdahalenin yapılabilmesi için ilkyardım eğitimlerine büyük önem veriyor.

Mevzuat gereği dağıtım şirketi çalışanlarının yüzde 10’unun ilkyardımcı sertifikasının olması yeterliyken, OEDAŞ’ta bu oranı yüzde 62’yeçıkarttıklarınıbelirten OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliğini her şeyin üzerinde tutuyor, tüm çalışanlarımızın ilkyardımcı sertifikalı olmasını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ),alçak ve yüksek gerilim enerji nakil hatları, yüksekte yapılan saha çalışmaları veya karayollarındaki operasyonlar gibi iş sağlığı ve güvenliği açısından risk taşıyan alanlardaçalışmalar gerçekleştiriyor. Faaliyet gösterdiği iş kolu dolayısıyla ‘çok tehlikeli iş yeri’ kapsamında yer alan OEDAŞ’ın, İlkYardım Yönetmeliği kapsamında her 10 çalışanından birinin zorunlu olarak ilkyardımcı sertifikasısahibi gerekiyor. Çalışanlarının sağlığını ve güvenliğini önceliklendirenOEDAŞ’ta ise saha ekiplerinin yüzde 62’si ilkyardımcı sertifikası sahibi.

Muzaffer Yalçın: “Katma değere odaklanıyoruz.”

Sahadaki tüm çalışanlarının ilkyardımcı sertifikalı olmasını hedeflediklerini söyleyenOEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “OEDAŞ olarak vatandaşlarımıza kesintisiz ve güvenli elektrik arzı sağlamak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu süreçte sahada ekiplerimiz ile yer alıyoruz. İşimiz çeşitli riskler barındırdığından, iş sağlığı ve güvenliği açısından gerekli tüm önlemler en üst düzeyde uygulanıyor.Ayrıca saha çalışanlarımızınyanı sıra bölgede bulunan vatandaşlarımızın da her an bir ilkyardıma ihtiyaç duyabileceğiihtimaline karşılık hazırlıklı olmayı hedefliyoruz. Bu nedenle yönetmelikte belirlenen sınırla kalmayıp, tüm saha çalışanlarımızın ilkyardımcı sertifikasına sahip olmalarını istiyor ve destekliyoruz. Bu kapsamda hizmet verdiğimiz illerin Sağlık Müdürlükleri ve İl Ambulans Servisi Başhekimlikleri ile iletişime geçtik. Girişimlerimiz neticesinde beş şehrimizdeki saha ekiplerimizin yüzde 62’si ilkyardımcı sertifikası aldı. Bilecik’te bu oranı yüzde 100, Eskişehir’de ise yüzde 99’a çıkarmayı başardık. Hedefimiz tüm illerimizde bu oranı yakalamak. Ayrıca ofis çalışanlarımıza da mevzuat gereği üç yılda bir yenileme eğitimleri vermeye devam ediyoruz” dedi.