Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, yapmış olduğu açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin borç faizini ödeyebilmek için ulaşımdan atık paylarına kadar iğneden ipliğe herşeye zam yaptığını belirtti. İl Başkanı Çetinel, “İktidar 8,60 dolar faizle borçlanırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 10,5 dolar faizle borçlandığını belirterek, "O borcun faizini de ulaşıma zam yaparak, İstanbul halkına verdiğiniz hizmete zam yaparak, İstanbul halkından tahsil ediyorsunuz. Peki, çözüm ne? Altılı masa mı? Elbette ki hayır... Dolayısıyla ne hükümetin başındakilerden ne de masa başındakilerden millete bir hayır gelmesi mümkün değildir" dedi.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Gufran Çetinel açıklamasının devamında iktidar çevrelerinin yüksek enflasyonu 15 Temmuz darbe girişimine bağlamaya başladığına dikkat çekerek, " '15 Temmuz yüzünden bu enflasyon oluyor' diyor. Patatesçiler, soğancılar, komisyoncular, aracılar derken şimdi yeni faili buldular; 15 Temmuz. 2016'da yüzde 8,5, 2017'de yüzde 12, 2018'de biraz daha yükselmiş, 2019'da tekrar yüzde 12'ye düşmüş. Enflasyon 2021'de patlıyor, 2022'de zirve yapıyor. Bu nasıl 15 Temmuz ise etkileri 5 sene sonra ortaya çıkmış”dedi. Enflasyonla 15 Temmuz darbe sürecinin birbiriyle hiçbir ilgisi olmadığını dile getiren Çetinel,“15 temmuzdu, dış güçlerdi, bekaydı derken felaket tablosu karşımızda duruyor" ifadelerini kullandı.

Çetinel, Türkiye'nin iflas riski puanının 900'ün üzerine çıktığını söyleyerek, "Genel başkanımız Sayın Fatih Erbakan’ın da dediği gibi; bir kıyaslama olması bakımından bazı ülkelerin örneğini vermek istiyorum. Savaşın içerisindeki Ukrayna'nın iflas riski puanı 550. Bizimki 900'ü geçmiş. Yunanistan'ın, Avrupa'nın en kırılgan ülkesi en sıkıntılı ekonomisi iflas riski puanı 180. Bizim ki bunun 5 misli. Polonya yine Avrupa'nın sıkıntılı ülkelerinden, iflas riski puanı 135 ve yıllardan beri bizi kıskanmaktan çatlayan Almanya'nın iflas riski puanı da 15" dedi.

BUNLARDAN DA HAYIR GELMEZ

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel genel gündeme dair yapmış olduğu açıklamanın son kısmında CHP'yi de eleştirerek ne kasa başındakilerden ne de masa başındakilerden millete bir hayır gelmesinin mümkün olmayacağını söyledi. Çetinelkonuyla ilgili olarak “28 Şubat'ın en ateşli savunucularından CHP, İstanbul Sözleşmesi'nin hayranı CHP, Ayasofya'nın cami olmasına üzülen CHP, kendisi parti içinde resmi olarak LGBT komisyonu kuran CHP, 'bizim iktidarımızda LGBT'li olmak dezavantaj olmaktan çıkacak, LGBT'li kimselere haklarını vereceğiz' diyen CHP; 'biz 50 senedir iktidarda yoktuk, bizi eleştiriyorsunuz.' diyor. 50 senedir iktidarda yoktun; ama 1989'da bütün belediyeleri sen aldın. O belediyeleri eline yüzüne bulaştırdın. 1994'te millet koşa koşa Refah Partisi'ne bütün belediyeleri teslim etti ve kurtuldu. 'Çöp, çamur, çukur' atasözü gibi olmuştu biliyorsunuz. Bu, büyükşehirler Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere CHP'nin almış olduğu Türkiye'nin büyük çoğunluğundaki belediyelerin parolası haline gelmişti. Şu anda da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde iktidarı eleştirdiğiniz konuları aynı kendiniz yapıyorsunuz. Borç ve faiz ekonomisini yürütüyorsunuz” dedi.

AYRIŞTIRMAK DOĞRU DEĞİL

Afyonkarahisar gündemini de değerlendiren Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel eğitimde kırsalda yaşayan öğrencilere yönelik olarak geçmiş dönemde bakanlık yapmış günümüzde ise halen vekil olan bir siyasinin sarf ettiği sözlerin kabul edilemez olduğunu ifade etti. İl Başkanı Çetinel“Basınımızdan üzülerek takip ettiğim talihsiz açıklamalar iktidar mensuplarının halka nereden ve hangi gözle baktığının en büyük ispatıdır. Bakanlık yapmış bir vekilin çıkıp ‘Bizim kırsalda çok fazla öğrencimiz var bu yüzden ortalamamız düşüyor, kırsal da öğrenciler sınavlara öylesine giriyor’ benzeri açıklamalar yapmak vicdana ve ahlaka sığacak düşünceler olamaz” dedi. İktidarları döneminde herşeyde olduğu gibi eğitimde de adaleti sağlayacaklarını belirten Başkan Çetinel eğitimde öğrencileri “Kırsallı-Şehirli” diye ayrıştırmanın doğru olmadığının her öğrencinin nerede ve nasıl olursa olsun çok değerli ve önemli olduğunun altını çizdi. ODAK HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilisim