Her şey öğrenciler için

Afyonkarahisar Merkez Atatürk İlkokulu öğrencilerine daha iyi eğitim ve öğretim verebilmek adına sponsorluğunu Sayın İnşaat sahiplerinden Suat Sayın’ın yaptığı bir satranç odasını okula ve öğrencilere kazandırdı.

Satranç zekâyı geliştirir

Okulda düzenlenen açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın yanı sıra Sayın İnşaat sahiplerinden Suat Sayın da katıldı. Açılış öncesi konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın şunları söyledi: “Biliyorsunuz satranç zekâyı geliştirir, o açıdan da çok önemli. Bu anlamda da sponsor olarak Sayın İnşaata Suat Bey’e teşekkür ediyoruz. Zaten var olan zekânızın daha da gelişmesi artması açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Öğrencilerimize katkı sağlayacak

Açılış sonrası da Odak Haber Merkez’ine açıklamalarda bulunan Yalçın: “Okullarımız da öğretimin yanında eğitim de yapıyoruz” derken şöyle devam etti: “Eğitimden kastımız, çocuklarımızı sosyal kültürel sportif yönden eğitmek, onların yetenek ve kabiliyetlerini geliştirmek bu kapsamda da okul yönetimimiz bir satranç odası düşündü. 11 takımlık bir satranç odası oluşturuldu. Öğrencilerimize çok fazla katkı sağlayacağını onların eğitim, öğretim noktasında etkili bir şekilde faydalanacaklarını düşünüyoruz” dedi.

Özgüven için sosyal ortamlar şarttır

Merkez Atatürk İlkokulu Okul Müdürü Eşref Balcı ise açılışta yaptığı açıklamada: “İlköğretimin temel fonksiyonlarından biri eğitim diğeri ogretimdir. İlköğretim öğrencisine kazandırılması gereken özgüven için sosyal ortamlar şarttır. Paylaşmayı, iş başarımını öğrenmesi için sosyal ortamların içinde olması gerekir. Bu amaçla okulumuzda satranç odası kurduk. Bu anlamda oyun ve fiziki etkinlikler dersimizi amaçlarına daha da kolay ulaşacağız” ifadelerine yer verdi.