Türkiye’nin genç, dinamik ve yenilikçi bankası Odeabank, 2022 yılının ilk yarısına ait finansal sonuçlarını açıkladı. Küresel çapta yükselen enflasyon ve emtia fiyatlarının artışının getirdiği belirsizlik ve dalgalanmalara rağmen istikrarlı büyüme performansını devam ettiren Odeabank, 2022’in ilk yarısında 85 milyon TL olan net kârını 2022’nin aynı döneminde 343 milyon TL seviyesine yükseltti. Odeabank 2022 yılının ilk yarısında aktiflerini 62,2 milyar TL’ye, mevduatlarını ise 43,2 milyar TL’ye taşıdı.

VARLIK RAKAMINI 7 MİLYAR TL SEVİYESİNE YÜKSELTTİ

Odeabank’ın 2022 yılının altı ayında toplam brüt kredileri 31,7 milyar TL’ye, gayri nakdi kredi hacmi de geçen yılı aynı dönemine kıyasla %70 büyüyerek 12,5 milyar TL seviyesine ulaştı. TL kredilerdeki gelişim 2022’nin ilk yarısında devam ederek, geçen senenin aynı dönemine göre %29 oranında artışla 14,5 milyar TL seviyesine yükseldi.  Net faiz gelirleri 2022 yılının ilk yarısında geçen sene aynı döneme kıyasla %103 büyüyerek 958 milyon TL seviyesine ulaştı.  Aktif yapısının doğru yönetimi ve güçlü öz kaynak yapısı sonucu Odeabank’ın sermaye yeterlilik oranı yüzde 23 ile sektör ortalamasının üzerinde seyretmeye devam etti.   Müşterilere sunulan çeşitli yatırım fonları seçenekleri ile Odeabank’ın fon hacmi 4,4 milyar TL’ye yükselirken, vadesiz mevduatın toplam müşteri mevduatı içindeki payı yüzde 18,2 seviyesine ulaştı. Doğru yönetim ve ürün çeşitliği sayesinde Odeabank mevduat dışı yönetilen varlık rakamını 7 milyar TL seviyesine yükseltti.

BÜYÜME ODAKLI STRATEJİMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü, bankanın 2022 ilk çeyrek bilanço sonuçları ile ilgili yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu: “Hem global ekonomi hem de Türkiye şartlarında yaşanan tüm belirsizliklere ve zorluklara rağmen son iki senede yakaladığımız güçlü büyüme ve finansal performansımızı 2022 yılın ilk yarısında da sürdürmeyi başardık. Türkiye’nin genç, dinamik ve yenilikçi bankası olarak güçlü öz kaynak yapımız ve sağlam bilançomuz ile yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Verimliliğe ve risk yönetimine her zamankinden daha fazla önem vererek 2022’nin ilk yarısında hem mevduatlarda hem de kredi tarafında önemli büyüme kaydettik. Odeabank olarak hedeflerimizin üzerine çıkarak, büyümemizi sürdürüyor, buna paralel olarak dijital bankacılık alanında yatırımlarımıza devam ediyoruz. Fiziksel ve dijital deneyimlerimizi harmanlayarak, fijital bankacılık anlayışı ile müşterilerimize en doğru yoldan, yeni nesil bir hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Banka olarak kurulduğumuz 2012 yılından bu yana başarıyla finans sektöründe ilerlerken değişen dünya, gelecek beklentileri, teknolojik ve toplumsal trendler ve müşteri ihtiyaçları doğrultusunda biz de dünyayla birlikte büyüdük ve değiştik. 2022 yılında da küresel finans alanındaki gelişmeleri yakından takip edip risklerimizi yöneterek, temkinli ve sürdürülebilir büyüme odaklı stratejimize devam edeceğiz.”  >>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim