OEDAŞ, hayatına dokunduğu 3 milyon kişiye güvenli ve sürdürülebilir elektrik arzı sağlamak için bakım onarım faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.  Yılın ilk altı ayında 4.513 km alçak gerilim, 2.867 km orta gerilim elektrik dağıtım hattı ile 2.105 adet dağıtım trafosunun bakımını tamamladıklarını söyleyen OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Yıl sonuna kadar sürdüreceğimiz çalışmalarımızla birlikte, olumsuz doğa koşulları ve diğer dış etkenlerden kaynaklanan plansız elektrik kesintilerini yüzde 20 oranında azaltmayı hedefliyoruz” dedi.

RAKAMLAR AÇIKLANDI

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), güvenli ve sürdürülebilir elektrik arzı sunmak üzere gerçekleştirdiği çalışmalarına hız verdi. 1,8 milyon abone ile yaklaşık 3 milyon kişinin hayatına dokunan şirket, yılın ilk yarısında yaptığı bakım çalışmalarına ilişkin rakamları açıkladı. Buna göre OEDAŞ, 4.513 km alçak gerilim,2.817 km orta gerilim olmak üzere toplam 7.380 kmelektrik dağıtım hattı, 2.105 adet dağıtım trafosu ve 7.154 adet aydınlatma armatürünün bakımını yaptı.

“ENERJIMIZLE ŞEHIRLERIMIZI AYDINLATMAYA DEVAM EDECEĞIZ”

Bakım çalışmaları hakkında bilgi veren OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Faaliyet gösterdiğimiz şehirlerde elektrik dağıtım hizmetini Avrupa standartlarındave yüksek kaliteyle sağlamak için sürekli bakım, onarım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda yılın ilk altı ayında da beş şehrimizde 200 kişilik ekibimizle sahada 7.380 kilometrelik hat için planlı çalışmalarımızı tamamladık. Yılın ikinci yarısında da sürdüreceğimizalçak ve orta gerilimelektrik dağıtım hatları ve dağıtım trafosu bakımları ile yılsonunda plansız elektrik kesintilerini yüzde 20 oranında azaltmayı hedefliyoruz. Düzenli olarak kontrol edip, bakımlarını gerçekleştirdiğimiz armatürler ile de hizmet verdiğimiz şehirlerimizi enerjimizleaydınlatmayadevam edeceğiz” dedi. >>GÖKHAN KOCAASLAN

 

 

 

Editör: TE Bilisim