Selçuklu Mahallesi’nde şu anki Fen Lisesi’nin karşısında bulunan boş arsaya hem ortaokul hem de yeni Fen Lisesi yaptırılacağı duyuruldu. Konu hakkında açıklama İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban’dan geldi. 

18 BİN 451 NÜFUSLA EN BÜYÜK MAHALLE

Çoban, süreci anlatarak şunları söyledi: “Bilindiği üzere Afyonkarahisar Merkezimizin halen 18.451 nüfusuyla en büyük ve her geçen gün en çok gelişip, büyüyen mahallesi Selçuklu Mahallesidir.Yeteri kadar okul arsası da bulunup okul yapılamadığı için sınıf başına düşen öğrenci sayısı bakımından da en yoğun mahallemiz yine Selçuklu Mahallesidir” dedi.

OKUL YAPIMI GÖREVİ ÖZEL İDAREYE AİT

 5302 Sayılı il Özel İdaresi Kanununa göre ilkokul ve Ortaokullar için arsa temini, bakım, onarım ve yeni okul yapım görevi İl Özel İdaresine ait olduğunu ifade eden Çoban, “Bu okullara bütçe ayırma ve yatırım programına alma görevi de İl Genel Meclisine aittir” diye konuştu.

“HEM ORTAOKUL, HEM DE LİSE”

“Selçuklu Mahallesindeki şimdiki Fen Lisesinin karşısında bulunan ve eskiden Kız Yurdu olarak kullanılan bina yıkılınca zamanın Valisi Gökmen Çiçek tarafından buraya bir ortaokul planlayalım” sözlerini hatırlatan Çoban, “Hemşehrimiz olan bir hayırsever firmamız Valimize; “Hem Ortaokul, hem de lise yapalım” teklifinde bulunmuş, mevcut olan 5.500 metrekare arsa yetersiz kalmış ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzce Afyonkarahisar Belediyemize müracaat edilmişti. Sağolsun Belediyemiz hızlıca ve büyük bir fedakarlıkla etraftaki kendine ait arsalardan okul arsasına ilave ederek okul alanını 5Bin 500 metrekareden 10 Bin 532 metrekareye çıkarmıştır. Böylelikle arsaya hem ortaokul ve hem de lise yapma imkanı elde edilmiş, mahallemizin okul ihtiyacı büyük ölçüde giderilmiştir” ifadelerini aktardı.

BAŞKAN ZEYBEK VE HAYIRSEVER AİLEYE TEŞEKKÜR ETTİ

Burhanettin Çoban, “Bu projede ki desteklerinden dolayı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e, Belediye Meclis Üyelerimize, Başkan Yardımcısı Benol Kaplan başta olmak üzere Belediye çalışanlarımıza; Hazine arsasının Sosyal Hizmetlerden Milli Eğitime tahsisini sağlayan eski Valimiz Mustafa Tutulmaz’a, bu arsaya yapılacak lisenin Merkez İlçemizde 2. Fen Lisesi olması için azami gayret göstererek başaran ve protokoller için destekleri olan Valilerimiz Gökmen Çiçek’e ve Kübra Güran Yiğitbaşı’na, Değerli Milletvekillerimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Ortaokul ve 2.Fen Lisemizi yapacak hayırsever firmamıza İl Genel Meclis Üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. HABER:BETÜL ÖZDEMİR

 

Editör: TE Bilisim