Büyük Zafer’in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar ev sahipliğinde düzenlenen yarışmalarda 6 gün süreyle kıyasıya bir rekabet yaşanacak. Yarışmalara geçen yıla göre yüzde 49 artış ile toplam 1912 takım ve yaklaşık 15 bin öğrenci başvuru yaptı. Yarışmalarda; bilimsel ve teknik kriterlere göre başarılı bulunan toplam 254 ulusal ve uluslararası takımın İHA’ları, 9  - 14 Ağustos 2022 tarihleri arasında derece almak için Afyon Motor Sporları Yarış Alanı semalarında yarışacak

SİZLERİ AĞIRLAMAK BİZLER İÇİN BÜYÜK MUTLULUK

Afyonkarahisar’da bu yıl Büyük Taarruz’un 100. Yıl coşkusunun yaşandığını vurgulayan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı değerlendirmesinde “Bu yıl bu coşkuyu Teknofest ile birlikte yaşıyoruz. Bu topraklardan, bu coğrafyalardan yetişen çocuklarımızın, gençlerimizin neler yapabildiğini tüm dünyaya göstermek adına bu festivalin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bizler için en önemli olan özgüven. Yıllar önce bizler için daha önce hayal olan, ütopya olan yani gerçekleşmesi çok da mümkün olmayan bir takım şeylerin şuan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın, TÜBİTAK’ın, T3 Vakfı’nın ve sizlerin sayesinde ne kadar aslında gerçekleşebilir olduğunu bütün gençlerimiz sizlerin desteğiyle gösteriyor. Bu bizim için çok büyük bir gurur kaynağı. Bu özgüvenle, inançla, azimle, sizlerin buradaki gayretleri ve bizlerin de desteğiyle inşallah çok güzel şeyler yapacağına inanıyorum” diye konuştu.  

“YOLUNUZ AÇIK OLSUN GENÇLER”

Vali Yiğitbaşı Ukrayna-Rusya savaşına dikkat çekerken Türk İHA’larının savaşın seyrinde nasıl bir etki gücü olduğunu ifade ederek İHA’ların başarılarının altını çizdi. Vali Yiğitbaşı ayrıca açıklamasının devamında gençlere işaret ederek, “Gençlerimizin gündemine bu konuların girmesi, bu konularda çalışmalar yapmak, emek harcamak, beni bir anne olarak, geçmişte akademisyenlik yapmış bir öğretim üyesi olarak, aynı zamanda Afyonkarahisar’ın Valisi olarak son derece mutlu ediyor. Sizleri ağırlamak bizler için çok büyük mutluluk. Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel değerlerini görmeden lezzetlerini tatmadan gitmeyin. Yolunuz açık olsun gençler” dedi.

UÇUŞLAR BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Konuşmaların ardından festivalin açılışını gerçekleştiren Vali Yiğitbaşı protokol üyeleri ile birlikte stantları tek tek ziyaret ederek takımların ürettiği uçak ve droneler hakkında bilgiler aldılar. Daha sonra padok alanına geçen protokol üyeleri deneme uçuşlarını büyük bir ilgiyle izledi.

Büyük rekabet ve heyecanın yaşanacağı yarışmalarda derece alan takımlar 14 Ağustos 2022 tarihinde belirlenecek. Takımlar ödüllerini 30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek TEKNOFEST’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak. Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda 2018 yıllından itibaren TEKNOFEST kapsamında düzenlen yarışmalar, ülkemizin gelişen yerli ve milli teknolojine ivme kazandıran, geleceğin teknolojisini bugünden geliştirmekte, insan kaynağını bugünden yetiştiriyor. >>ODAK HABER MERKEZİ