Afyonkarahisar Merkeze bağlı Fethibey Kasabasında 21 adet, Küçükkalecik Köyünde 1 adet, Sülümenli Kasabasında 3 adet, Köprülü Köyünde 6 adet, Belkaracaören Köyünde 2 adet, Değirmenayvalı Kasabasında 1 adet, Işıklar Kasabasında 3 adet olmak üzere toplam 37 adet taşınmaz malın satışı 5-6 Eylül, Işıklar Kasabasındaki 6 adet taşınmazın kiralanması ise 6 Eylül tarihinde Afyonkarahisar Milli Emlak Müdürlüğünce Afyonkarahisar Defterdarlık Binası 6’ıncı katında oluşturulacak komisyon huzurunda gerçekleştirilecek. 


SÖZLEŞME İMZALANACAK 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliğinin 7’nci maddesinin birinci fıkrasına, 09.04.2021 tarihli ve 31449 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliği ile eklenen; “Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetlere katkı sağlamak” hükmü gereğince, Hazine taşınmazlarının; satış işlemlerinde satış bedeli, sınırlı ayni hak tesisi (irtifak hakkı) ve kullanma izni verilmesi işlemlerinde yıllık bedeller, üzerinden işlem bedeli; 5 milyon TL'ye kadar olan kısmı için yüzde 1 (yüzde bir), 5 milyon TL'den 10 milyon TL'ye kadar olan kısmı için yüzde  0.5 (binde beş), 10 milyon TL'yi aşan kısmı için yüzde  0.25 (on binde yirmi beş) oranında ayrıca döner sermaye ücreti ödenecek. Satışı yapılacak taşınmazlara ait şartnameler, mesai saatleri içerisinde Afyonkarahisar Milli Emlak Müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebilecek 37 adet taşınmazın ihale bedelleri ihale kararının bildirilmesini izleyen günden itibaren 15 gün içinde peşin olarak ödenir yada en az 1/4'ü peşin olarak ödenerek taksitli satış sözleşmesi imzalanacak. 


5 YIL EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLACAK
 Satış bedelinin peşin ödenmesi halinde satış bedeline yüzde 20 indirim uygulanacak. Taşınmazların satış bedeli  talep edilmesi halinde; 4706 sayılı Kanunun 5. maddesine göre taksitle de ödenebilir (Satış tutarı belediye mücavir alanları içerisinde 5.000,00 TL, bu sınırlar dışında ise 1.000,00 TL'sini geçtiği takdirde) Taksitle ödeme halinde, satış bedelinin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla 2 yılda ve 8 (sekiz) eşit taksitte  kanuni faizi ile birlikte ödenir. 4706 sayılı Kanun uyarınca Hazineye ait taşınmazların satış ihale bedelleri, KDV ile diğer vergi, resim ve harçlardan müstesnadır. Ayrıca, satışı yapılan taşınmaz 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaftır.


SORUMLULUK KABUL EDİLMEYECEK
Posta ile yapılan müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37. maddesine uygun olarak hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce Komisyona ulaştırılması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı İdare ve Komisyonca herhangi bir sorumluluk kabul edilmeyecektir. Ayrıca; "Bu ihaleye ilişkin bilgiler afyon.csb.gov.tr adresinden öğrenilebileceği gibi, Türkiye genelindeki ihale bilgileri www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilinir. >>ODAK HABER MERKEZİ