Malum Kasım ayındayız,

TBMM’nde Milletvekilleri başta olmak üzere belediyelerde ve İl Genel Meclisinde komisyonlar 2023 bütçesi için yoğun bir çalışmaya girdiler.

Vatandaşa en iyi hizmeti götürebilmek için gece gündüz çalışmalarına devam ediyorlar.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisinde de durum farklı değil, AK Parti Evciler İl Genel Meclisi Üyesi-Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Şener Çalışan, deyim yerinde ise “ARI” gibi çalışıyor.

Kısacası soy isminin hakkını veriyor…

Plan Bütçe Komisyonu 2023 yılı bütçesi için çalışmalara devam ederken İl Genel Meclis Üyeleri de 20 gün boyunca kararlar alarak her ilçeye, beldeye ve köye yatırımlarını devam ettirecek.

Bende elbette 20 gün boyunca İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarını yakından takip edeceğim, geçen yıl olduğu gibi bu yılda da geleneği devam ettireceğim…

Geçen yıl yazmıştım hangi ilçeye ne kadar bütçe aldığını, bu yılda tabiî ki önümüzdeki hafta detaylı bir şekilde değineceğiz.

***

3 YILDA BÜTÇELERDE ARTIŞ VAR

Peki 2021 yılı bütçesi ve 2022 yılı bütçesini kısaca bir hatırlayalım…

2021 yılında 175 milyon TL olan bütçe 2022 yılında 215 milyon TL olarak gerçekleşmişti…

Bütçe arttı, hizmetler azaldı yorumunu yapmıştım

Unutmayalım o zaman pandemi süreciydi…

Şimdi 2023 yılı bütçesi 580 milyon TL olarak karara bağlanması bekleniyor…

2022 yılı bütçesi yapılırken benim ile Burhanettin Çoban başkanın tespiti aynıydı…

Başkan Çoban, “İl Özel İdaresinin en büyük hizmetlerinden bir tanesi de su, kanalizasyon hizmetleri, sondaj hizmetleri, borular, yol, asfalt ve sathi asfalt.  Tabiki bunlarda dövize bağlı…”

Döviz, döviz, döviz…

2 gün önce AK Parti Evciler İl Genel Meclisi Üyesi-Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Şener Çalışan’a 2023 yılı bütçesini sordum, “Çalışıyoruz, önümüzdeki hafta şekillenecek” dedi.

Aslan payının nereye ayrılacağını sordum…

“İyi bir yatırım bütçesi hazırlıyoruz” dedi

Yinede ben yazayım…

2023 yılındaki aslan payı bana kalırsa su, kanalizasyon hizmetleri, sondaj hizmetleri, borular, yol, asfalt ve sathi asfalt işlerine gidecek…

Eğitim bütçesine değinmek istemiyorum, eğitim bütçesine taslak elime geçtiği zaman ayrıntılı bir şekilde yazacağım…

Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer’in geçtiğimiz günlerde ilimize yaptığı ziyarette eğitim bütçesi 735 milyon TL’den 1 milyar 603 milyon TL’ye çıkartıldığını söylemişti.

2023 yılı bütçesini bekleyip göreceğiz…

Haydi hayırlısı…