“Kazanan kadro bozulmaz”felsefesiyle yine son iki maçtaki şablon ve 11 sahadaydı Hes İlaç Afyonspor.

Rakip 24 Erzincan hoca değişimi yaşamış ama kadrosu kaliteli bir takım. Sefa Narin , Batuhan , Yasin , Maksut, Ali Yavuz gibi  kaliteli ayaklara sahip ama organizasyon ve saha parselizasyonu konusunda ciddi sorunları olan bir takım.

 

İlk yarı vasat bir oyun vardı iki takımda. Üretmekte, organize olmakta zorlandı Erzincan. Bireysel ayaklarıyla skora gitmek istedi ama Hes İlaç Afyon ne organize olmakta nede üretmekte vasatı aşamadı ilk yarı..

 

Olcay’ın ön liberoda belli bir alanda oynaması, Yavuz ve Mustafa’nın tecrübe eksikliğiyle yaptıkları hatalar, Ege’nin topla bulaşamamasını ve ofansif hatta top tutamama olgularını etkileyen faktörler oldu. Ali ve Kaan’da bu kopukluktan nasibini aldılar takım ön hat ve arka hat olarak ciddi derecede kopukluk sergiledi. İkiye bölünmüş bir görüntüde alan daraltamayan kompakt duramayan bir görüntüdeydi ekibimiz. Erzincan’ında savruk olması bugün adına şanstı Afyon için.

 

İkinci yarıda aynı görüntüde başladı Anıl standart bir şekilde takımı ayakta tutuyordu Şiyar ve Eren’le. Erizncan organize olamasada bireysel ayaklarıyla bu devre ciddi pozisyonlar üretti. Anıl faktörü devreye girdi her defasında. Atakan, Berat, Eray hamleleri ön bölgede hafifte olsa hareketlilik sağladı ama üretilen iki pozisyon gole dönüşmedi. Atakan’ın formu dikkat çekti yine Eray ve Berat etkili oldu kısmen ama yine kopukluk devam ediyordu. Uygar yaraya çare diye içeri girdi ama tuz bastı yaraya kafasında futbol yok gibi Uygar’ın maalesef.

 

Ofansta saman alevi gibi zaman zaman parladığı dakikalarda sakin kalıp son topu kullanamadı Afyon , Kaan çıkmıştı bu görevi yerine getirebilecek Olcay’da ön liberoda belli bir alanda oynadığı ve rakip kaleye uzak kaldığı için son toplardaki eksikliğe çare olamadı, Şiyar veya Eren ön liberoya geçip Mete oyuna girse Olcay bir adım daha hücuma yaklaşsa sanki üretmede bir nebze çözüm oluşabilirdi gibi .

 

Neticede yenemiyorsan yenilmeyeceksin klişesi bu maçta teselli içersede ciddi derecedeki oyun zaafiyetleridüşündürücü . Orta alan Koray hocanın imtihanı o bölgeye doğru kombini bulmak için çabalıyor ama bir açığı kapatsa bir açık meydana geliyor zor bir durum oyuncu kadrosuyla içerden çözmek zorunda hoca ve bu sıkıntı takıma sirayet ediyor.

 

İlk yarıyı minimum hasarla atlatıp devre arasın mutlaka ciddi manada 3-4 takviye şart bu takıma . Son olarak iyiki varsın Anıl diyeceğim.

 

Hes İlaç Afyonspor’un iyi bir kalecisi futbol tabiri ile tutanı var ama maalesef hem bu maç özelinde, hemde ileriki günler için atanı yok tam anlamıyla.

 

Ne diyelim biraz sabır, o da çözülür inşallah.