Bu bağlamda incelendiğinde sosyal medyaların kullanım alanları daha çok işletmelerde sektörel marka tanıtımı, eğlence, kültür-sanat, spor ve alışveriş olmaktadır. İşletmelerin buradaki amacı hedef kitle olan tüketici toplulukları ile iletişime geçerek hedef kitlenin beklentilerini yani arz ve talepleri hakkında bilği elde etmektir. Bu sayede burada etkileşime giren milyonlarca insan sanal bir uzam olan sosyal medyada benlik kazanarak çift kanal bir etkileşim ortamı sağlanmaktadır. Kullanıcıların arkalarında bıraktıkları bilgi kırıntıları sayesinde bireyler ve tolum etrafında bir ağ kuran sosyal medya, toplumu sanayi devriminden bu tarafa dönüştürmekte; üretim, tüketim ve web 1.0 / web 2.0’la enformasyon toplumu yani bilgi toplumuna haline getirmiştir. Bireyi tek taraflı tüketici sınıfından çıkarmış içerik üretmesine olanak sağlamıştır. Toplum üzerinde bir ağ kurduğunu söylediğimiz sosyal medya bu sayede toplumunun hareketlerini adım adım kontrol eden bir güç elde etmiştir.

Bu durumda sosyal medyanın daha da büyümesine hizmet etmektedir. Artık sosyal ağlar toplum yapılarını, bireylerin kendileriyle alakalı ayrıntıları öğrenerek yeni bir toplumsal yapıyı ya da daha doğru bir ifadeyle yaşam pratiklerini biçimlendirmiştir.

Ancak son dönemde sosyal medyalar sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkarak olayların çıkış anlarını ve haberlerinin de servis edildiği yazılı metni görsel argümanlarla destekleyen bir haber yayın organı haline büründü.

Buna en yakın örnek ise geçtiğimiz gün akşamüzeri İstanbul Taksim İstiklal caddesinde meydana gelen hain terör saldırısı hakkındaki ilk gelişmeler sosyal medya mecraları aracılığıyla yayıldı.  Bu ve buna benzer birçok olay sosyal medya kanalları üzerinden anlık servis edilebiliyor. Buda sosyal medyanın artık bir eğlence aracı olmaktan çok haber enformasyon edinmek içinde kullanıldığını gösteriyor.

Öte yandan İstanbul Taksim İstiklal Caddesinde meydana gelen hain terör saldırısında yaralananlara acil şifalar ve olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet acılı ailelerine başsağlığı dilerim. 

BAŞIN SAĞ OLSUN TÜRKİYEM