6-7-8 Eylül tarihleri arasında ilimizde gerçekleşen Dünya Motokros Şampiyonası ve NG Afyon Spor ve Motosiklet Festivali sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Burada gece gündüz demeden çalışan, çabalayan şampiyonanın ve festivalin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlayan baştan Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, nezdinde tüm Belediye Başkan Yardımcıları Murat Öner, Ssüleyman Karakuş, belediye çalışanlarımız ve özellikle tüm Emniyet Müdürlüğü güçlerini canı gönülden tebrik ediyorum. Belediye ve Emniyet üzerlerine düşen görevleri fazlasıyla yerine getirdi.

Günlerdir kamuoyunu meşgul eden bir konu var ben yazımda biraz bu konuyu irdelemek isterim.

Federasyon yetkilileri bu yarışları 3.3 milyar kişinin takip ettiğini açıkladı. 2019 verilerine göre ise Dünya nüfusu 7.5 milyar. Dünyanın yarısı gündüz yarısı gece. Biz uyurken dünyanın diğer yarısı ise uyanık. Yani Dünya Motokros Şampiyonasını dünya nüfusunun yarısı izlemiş bulunmakta.

Şampiyonanın yayınlandığı televizyon kanallarının isimlerini Afyonkarahisar Belediyesi internet sitesi aracılığıyla yayınlandı. Brezilya’dan bir, İtalya’dan bir, Portekiz’den bir, Latin Amerika ve Asya kıtasında FOX Sport, Fransa’da iki, Belçika, Bulgaristan, Hollanda ve Çin gibi ülkelerde birer televizyon kanalının yayınladığı belirtildi. Şumdi bu ülkelerde sadece birer televizyon kanalı mı var. Dünya vatandaşı sadece televizyonlarda diğer kanallara bakmayarak şampiyonayamı takip etti.

Bu yarışlar Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapıldı. Devletin kanalı olan TRT Haber, TRT Spor kanallarında bu şampiyonanın finalinin yayınlanmaması da ilginç geldi bana. İspat isterseniz elimizde belgeleri var. Şampiyonada bir gün önce yarışlarınn yayınlanacağı televizyon kanallarından bazılarını Afyonkarahisar Belediyesinin resmi internet sitesinde yayınlandı. Finalin yapıldığı gün biz bu kanalları gazetede ki arkadaşlarımızla birlikte takip ettik ama hiç birisinde yoktu.

Ayrıca bir dostum aradı. Şampiyonanın finalini kayıt etmek istediğini yaklaşık yerli yabancı 35 televizyon kanalını gezdiklerini bunların neredeyse tamamı spor kanalı bulamadıklarını ifade etti. O arkadaşımlada tanıştırabilirim.

Afyonkarahisar Belediyesi internet sitesi yarışlar sonrası resmi internet istesinden şu açıklamayı yaptı; “Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılan Dünya Motokros Şampiyonası, Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu  işbirliğiyle tamamlanırken, şampiyona ile aynı anda düzenlenen NG Afyon Spor ve Motosiklet Festivali de büyük ilgi gördü. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen organizasyon dünya genelinde 3 milyarı aşkın bir izleyici kitlesine ulaşırken, yabancı konuklar ve dünya federasyonundan da tam not aldı.

Cuma günü açılış töreniyle başlayan şampiyona renkli görüntülere sahne oldu. Kadınlar ve Erkekler kategorilerindeki kıyasıya yarışların yanı sıra NG Afyon Spor ve Motosiklet Festivali’nde 40 bin kişi üç gün boyunca çok sayıda sportif etkinlik ve müsabakalarda rekabet etme fırsatı buldu.

Organizasyon 57 yayıncı tarafından yaklaşık 3.3 milyarlık potansiyel bir kitleye ulaştırıldı. Canlı yayın sırasında Türkiye’nin tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra sportif organizasyonlarından görüntüler eşliğinde bir tanıtım yayınlandı”

Evet bu şampiyona Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapıldı. Dünyada 3.3 milyar (!!!) kişinin izlediği bu yarışları Cumhurbaşkanlığının resmi sosyal medya ardeslerinde göremeyenice emin olun çok üzüldüm hatta kıskandım. Neyi mi kıskandım Sakarya’yı kıskandım.

Cumhurbaşkanlığının bir sosyal medya hesabından bolca fotoğraf ile, “Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde gerçekleşecek 2020 Dünya Şampiyonası öncesinde, Sakarya'da Uluslararası UCI MTB Marathon Series ve Sakarya MTB CUP yarışmaları gerçekleşti. 24 ülkeden katılım ile gerçekleşen şampiyona tüm dünya üzerinden canlı olarak takip edildi” denildi.

Bizim Dünya Motokros Şampiyonamızın neyi eksikti. Ne yarışlar öncesi nede yarışlar sonra ilimizden bahsedilmemesi beni üzdü. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gerçekten yoğun bir tempoda çalışıyor, o herşeyi göremez. Bu sosyal medya hesaplarını yöneten kişilerinde mi haberi yok Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılan Dünya Motokros Şampiyonasından. Çok kırıldık.