Hafta içinde bir bilgi geldi. Gazeteciye her kanaldan bilgi gelir. Haberci bu bilgileri teyit etmek zorundadır. Gelen bilgi uzun yıllar MHP de siyaset yapmış, partinin her kademelerinde bulunmuş Afyon Barosu yönetiminde de yer alan Av. Gönül Ar Güngör İYİ Partiye geçtiği bilgisi.

Haberi teyit etmek adına İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu’nu aradım. Aramızda kısa bir konuşma geçti. Şunu da eklemem lazım ki ne zaman İYİ Parti İl Başkanını arasam. Her daim telefonlara çıkıyor ve sorulan sorulara da net ve kesin ifadelerle cevap veriyor.

Bu sefer de öyleydi ve Mısırlıoğlu dedi ki ‘Evet Gönül Hanım partimize katıldı. Gönül Hanım ile birlikte daha başka arkadaşlarımızda partimize katılmaya devam ediyor. Partimize yeni katılan arkadaşlarımız ve Gönül Hanımın rozeti Ankara da Genel Başkanımız tarafından takılacak. Daha büyük sürprizlerimize de hazır olun.’

Gönül Ar Güngör iki çocuk annesi başarılı bir avukat.MHP de siyaset yaptığı dönemlerde bu partiye de önemli katkılar sağladığı kesin.

Daha önce de MHP de yine başarılı bir avukat Nesrin Çelikbilekvardı.Çelikbilek’te şu an fazlaca MHP de görünmüyor.Demem o ki MHP de kadınlar siyaset yaparken gün geliyor önleri tıkanıyor.

Peki şimdi İYİ Parti de Güngör’ün durumu ne olur?

Şimdi Gönül Ar Güngör siyasette iddialı ve hırslı bir isim.İYİ Parti de İl Yönetimi , Merkez İlçe Yönetimi  ve Kadın Kolları Yönetimi belli.Belli olmayan tek yer var.Milletvekiliaday adaylığı.

Meral Akşener’in Genel Başkanı olduğu İYİ Parti de kadın siyasetçilerin önü açık olur her daim.

Bu nedenle şu anda alanda İYİ Parti Milletvekilliğinde kadın aday olarak öne çıkan Okşan Ulusoy Efe var. Afyonkarahisar da  Eczacı olan  ve Sandıklı İlçesinden Efe, ilçe ve beldeleri gezmeye devam ediyor.Kurucu Kadın Kolları Başkanı olmasının da avantajını kullanıyor.

Afyonkarahisar İYİ  Partide iki kadın aday listeye daha doğrusu seçilecek sıraya girmek için yarışacak. İYİ Parti de şu anda görünene göre milletvekilliği 1. Ve 2. sırada isimler belli.

Kadın aday 3.sırada olacak gibi.

İYİ Partininde 3.sıradan vekil göndermesi de şuandaki görüntüye göre kolay da değil.

 

DİĞER PARTİLERDE DURUM NE ?

Madem siyasetten başladık. Diğer partilerde de göz atalım isterseniz.

Ak Parti de 1 ve 3. sıra adayları az çok belli. Ak Partideki aday adayları 2. sıraya geçmek adına yoğun bir çaba  içinde ki Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin Afyonkarahisar ziyaretinde mevcut milletvekilleri ve aday adaylarının ‘Bakın biz alandayız. Çalışmaya devam ediyoruz ve tabanda karşılığımız da var’ çabasını gördük.

Cumhur ortağı MHP de ise 1. sıra net ve belli..Mevcut milletvekili Mehmet Taytak.

 Afyonkarahisar gibi sağ oyların güçlü olduğu yerlerde AK Parti, MHP ve BBP ittifakını da göz önüne almak lazım.

İlimizde MHP tek başına seçime girecek olursa Mehmet Taytak liste başı. Sonrası önemli değil. Çünkü MHP nin bir milletvekili çıkarması dahi başarılı olması demektir.

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti dışındaki ittifakın yol haritası daha netleşmedi.  Seçime CHP –DEVA-Gelecek-Saadet ve Demokrat Parti ittifak olarak seçime katılması halinde bu yapı da 1. ve 3. sıra belli . Bu ittifaka 2. sıraya bir aday oturacak.

 

   Baba bana bisiklet

  Malum okullar yarıyıl tatiline girdi. Bir haber içimi acıttı. Takdirname alan bir öğrenciye sorulan soru üzerine ‘Takdirname aldım. Annem ödül olarak eve et aldı. Bugün et yiyeceğiz’ cevabını veriyordu.

Gerçekten içler acısı bir durum. Tarım ve Hayvancılıkta kendi kendine yeten bir ülke iken şimdi bir kilo etin 200irayı aştığı günlere geldik.Müjdeler açıklayan iktidarın bu soruna köklü çözümler bulması gerekiyor.Paranın satın alma gücü artmadıkça suni müjdeler çözüm değil.

İşte bu olaydan yola çıkarak çocukluğuma gittim. Ben 35 kişilik sınıflarda okudum. Karnem iyiydi. Ama teşekkür olmuyordu. Takdirin yanına yaklaşamadık. Bir gün karnemi gösterdiğim babam dedi ki ‘Sene sonunda teşekkür al. Bisiklet alacağım sana’

Tabii bahar sonu okullar kapanıyor ve bisiklete binecek mevsime gireceğiz .Bisiklet hayali ile paçaları sıktım. Çok ama çok çalıştım. Hafta sonları Sandıklı Halk Kütüphanesindeki kitaplardan da takviye aldım. Teşekkür geldi.

Tek maaşla evini geçindirmeye çalışan babam başını öne eğdi.’Söz verdim ama bu ay alamayacağım bisikleti.Önümüzdeki günlerde Allah Kerim’

Aradan seneler geçti. Hiç bir gün bisiklet alınmadı. Ve tek bir gün dahi ‘Bisiklet alınmayacak mıdiye sormadım. Soramadım.

Kiralık bisikletlere binerek bisiklet sevdamızı giderdik.

Seneler geçti. Evlendim Önce oğlum Anıl Halis sonra kızım Gülgün oldu. Yürümeye başladıklarında 3 tekerlekli sonra iki tekerlekli bisikleti rahmetli babam alarak çocuklara teslim etmişti ve demişti ki’ O çocukken babanıza bisiklet alamamıştım. Şimdi bu bisiklet sizin’

 

Bol keseden takdir teşekkür mü

Bu arada karne deyince bir konuyu da paylaşalım ve yazıya noktayı koyalım.

Okullar yarıyıl tatiline girdi. Çok başarılı bir öğretmen arkadaşıma sordum.

-’Hocam sınıfında kaç öğrenci var’

-27

Takdir alan kaç öğrenci var

14

Teşekkür alan

4

Başkaca bir soru sormadım. Soramadım.

27 öğrenciden 18 i iyi çok iyi. Yani yüzde 70 leri aşan bir başarı durumu.

Hadi bakalım bu sene Afyonkarahisar Eğitimi başarı çıtasını  yukarıya çekecek mi?

Bekleyip göreceğiz.

Mutlu ve aydınlık yarınlara…