Bir devlet okulu düşünün , öğrencileri her an bir Avrupa ziyaretine hazır . Afyonkarahisar Şemsettin Karahisari Ortaokulu şimdiye kadar 300’den fazla öğrencisini yurtdışına götürdü . Okul AB projeleri başta olmak üzere , yurtdışı yaz kampları ve eşi olmayan bir öğrenci değişim projesine sahip. Bu projenin adı da The Smart Project. Adı gibi akıllı olan bu proje sayesinde öğrenciler her hangi bir ücret ödemeden değişim programına katılmış oluyorlar .

SPONSORLAR SAYESİNDE

Tamamen sponsorlar sayesinde yürüyen proje bu sene 8. değişimini gerçekleştiriyor . Projenin öbür partneri Romanya’dan bir ortaokul yine . Her yıl 29 Ekim haftası Avrupalı öğrenciler Afyon’a geliyorlar ve 23 Nisan haftası da Şemsettin Karahisarı Orta Okulu  öğrencileri  oraya gidiyor . Öğrenciler partnerlerinin evinde kalarak uzun yıllar devam edecek bir dostluğa imza atarken , birbirlerinin kültürlerini, eğitim sistemlerini , mutfaklarını , ören yerlerini ve yaşam koşullarını da inceleme şansını buluyorlar.

İNGİLİZCELERİ GELİŞİYOR

 Eski Afyon evleri, Frig vadisi , Mevlevi müzesi , Ulu cami, lokumun yapım aşamaları , mermerin işlenme aşamaları gibi Afyonumuza has olan etkinliklere katılıp inceleme şansı bulan öğrenciler , gündüzleri ise partnerleri ile derse giriyorlar . Projenin ortak dili ingilizce olduğu için , henüz 13 yaşına gelmemiş çocuklar , İngilizce pratiği yapma fırsatı da buluyorlar .

AİLELERİNE BAĞLI OLUYORLAR

Şemsettin Karahisari Ortaokulu İngilizce öğretmeni ve AB projeleri yerel koordinatörü olan Serkan Dokudur 9 yıldır sürdürdüğü proje hakkında yaptığı bilgilendirmede, “ 300’den fazla öğrencinin yurtdışı faaliyetlerine katılıp , kendilerindeki yabancı dil gelişimi ve Özgüven kazanımına şahit olmaktan büyük mutluluk duyuyorum . Öğrencilerimizin her yurtdışı seyahati sonrası ülkemize , geleneklerimize ve ailelerine olan bağlılıkları da çok olumlu manada artmaktadır . Daha 12-13 yaşındaki çocukların yurtdışı tecrübesi kazanması kendi gelecekleri için büyük bir adım olacaktır. Şu ana kadar projemizden 300’ün üzerinde öğrencimiz yararlandı. “ dedi

YÖNETİCİ FARK ETTİRDİ

Okul Müdürlüğüne bu yıl atanan Uğur Tozan’da göreve başlar başlamaz okulun fiziki mekanlarında iyileştirme çalışmalarına başladı. MEM ile ortaklaşa yürüttüğü çalışma ile okulun tüm sınıflarını yeniden boyattı.  Kullanılmaz durumda olan okul sıralarını yeniden  kullanılır duruma getirdi. Yıllardır bakımsızlıkan kullanılmaz durumda olan spor salonunu okul aile Birliği Başkanı Selçuk Altıntuğ’un destekleri ile bakım ve onarımdan geçirtti. Şimdi çocuklar spor salonunda spor yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar.  İlköğretim haftasında okulda eğitim öğretim gören kardeş okul Atatürk İlkokulu ile birlikte  hazırlanan ortak proje ile 1 çocuk festivali  yapıldı. Okulun dış güvenliğini sağlayan tel örğüleri yeniden elden geçirtti. Okul aydınlatmasını yaptı. Okul bahçesine futbol, basketbol, voleybol sahalarının çizimini gerçekleştirdi. Okulun bahçesinde tehlike saçan oyun parkının yenilenmesi için girişimlerde bulundu. Tehlike saçan oyun parkı görevliler tarafından söküldü. Yerine önümüzdeki günlerde yenisi montaj olacak.  Okullda sosyal ve kültürel faliyetleri yeniden başlattı. Bu arada akademik başarının artması için özellikle sekizinci sınıflara yönelik deneme sınavlarını başlattı.  Sonuç olarak birkaç yıldır yönetim boşluğu yaşanan Şemsettin Karahisarı orta okulunda güzel çalışmalar ve faaliyetler  yapılmaya başlandı.  Geçmişi başarılarla dolu olan okulda güzel faaliyetlerin olması bizleri  gelecek günler için umutlandırıyor