Türkiye’de 2008’den beri her Kasım Ayında 170 ülkeyle aynı anda kutlanan Global Girişimcilik Haftası, Sivil Toplum Kuruluşları ve üniversitelerden oluşan 20 kurumun desteğiyle, Habitat Derneği genel koordinasyonunda düzenleniyor. Ana amacı gençlerin girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak değerlendirmelerini teşvik etmek ve girişimcilik ekosistemini bir araya getirerek, tüm dünyada girişimcilik konusunda farkındalık yaratmak olsa da Global Girişimcilik Haftası, STK’ler, üniversiteler, girişimciler, yatırımcılar, özel sektör, medya ve devlet kurumlarının dahil olduğu, ekosistemde faaliyet gösteren 300’den fazla paydaş kurumu bir araya getiren bir platform haline geldi. Tüm Global Girişimcilik Haftası paydaşları Türkiye genelinde yüzlerce girişimcilik etkinliği düzenliyor ve bu alandaki farkındalığı artırıyor.

170 ülkede kutlanan Global Girişimcilik Haftası yerel, ulusal ve küresel etkinliklerle girişimcilik ekosistemini bir araya getiren ve gençleri yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye ve girişimciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik eden bir kampanyadır.

Bu sene Ülkemiz de de Global girişimcilik Haftası boyunca, küresel ölçekte başarılarını kanıtlamış girişimciler, Türkiye’nin önde gelen iş insanları, fikir önderleri, profesyonel yöneticiler ve uzmanlar gönüllü olarak gençlerle buluşacaklar. Mentörler 15- 30 yaş arasındaki gençlerde girişimcilik bilincini oluşturup potansiyellerini ortaya çıkarmak için bilgi ve birikimlerini paylaşacaklar.

Etkinlikler kapsamında paneller, konferanslar, oturumlar, çalışma atölyeleri, fikir yarışmaları, eğitim programları, web buluşmaları ve vaka çalışmaları organize edilecektir.

İşletmenin boyutu ne olursa olsun yerelliği kaybetmeden küresel ölçekte düşünme düsturuyla insanımızı gençlerimizi kadınlarımızı desteklemeli önlerini açmalı her türlü girişimcilik faaliyetlerine gerek devlet olarak gerek sivil toplum örgütleri olarak gerek bireyler olarak destek vermeliyiz.

Ülkemizin ekonomik yönden kalkınması, insanlarının kazançları yüksek olması, işsizliğin sona ermesi için girişimci ve yenilikçi insanlarımıza ihtiyacımız vardır.

Toplumun en küçük yapı taşı aile olduğuna göre bu anlamda ailelerden başlayarak gençlerimizi annelerimizi kadınlarımızı girişimcilik anlamında desteklemeli önlerini açmalı sahip oldukları cevherleri keşfetmeli ve ülkemize kazandırmalıyız.

Biz Millet olarak çok güçlü vasıflara sahibiz. Bu anlamda kendimizle gurur duymalıyız. Bizim insanımız, kadınımız yok tabirini bilmez üretir. Ekmek alacak para yoksa yok demez bereketli eli ile ekmeğini kendi yapar, toprak kokan eli ile aşını yapar, kıyafetini kendi örer, süsü için oyasını dahi kendi yapar kendi kendine yetebilir.

Girişimcinin başarısı bir boşlukta gerçekleşmez. Girişimciler ilk önce kendi coğrafyalarında var olurlar daha sonra uluslararası arenada büyürler.Bu bir hayal değildir.

Yeter ki isteyelim ve gereken desteği sunalım.

Bu manada global girişimciliği çok önemsiyoruz. Yapılan etkinliklerin daha da yayılan şekilde artarak devamını istiyoruz.Biz de Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın  Girişimciler Kurulu olarak girişimci kadınlarımızın ve gençlerimizin her anlamda yanlarındayız. Bu anlamda birçok faaliyetimiz bulunmaktadır. Sertifika programları, eğitimler ve fuar katılımları ile girişimcilerimizi daha da cesaretlendiriyoruz.

Bundan sonra da tüm girişimci kadınlarımızın ve gençlerimizin destekçisi olduğumuzu tekrardan belirterek global girişimcilik haftamızı kutluyor ülkemiz için girişimcilerimiz için büyük başarılara vesile olmasını diliyorum.