Krizler Ekonomiye Aşı olur

Bu sözler Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser’e ait. Serteser Basın mensupları ile yaptığı toplantıda Ticaret ve Sanayi odası çalışmalarını anlatırken önemli bir tesbit yaptı. İş insanı Serteser ‘Ekonomide bazı sıkıntılar var. Ancak bu sıkıntılar ekonomiye aşı etkisi yapar.Yavaş yavaş toparlanma görünüyor.İşte faizlerde düşüş.Yumurta da toptan satışta KDV nin 1 e inmesi ekonomik canlanmaya yol açtı’ dedi.

TOBB Termal Sağlık Dosyası sunduk

ATSO Başkanı Serteser basın buluşmasında uzun bir değerlendirme yaptı. Bu açıklamalar hafta içinde gazete sütunlarında yer aldı.Burada biz verilen önemli mesajları paylaşmak istiyoruz.

İşte notlarımıza düşenler:

Termal serada açık ara Türkiye birincisiyiz.1 milyon 200 bin m2 alanda seracılık yapıldığını söyleyen Serteser’ İlimizi termalden yapılan turizmde de ön plana çıkartacağız. Bu konuda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na bir dosya sunduk.

Bu proje için en güzel yerde arazi ayrılmış durumda TOBB unda paydaş olmasını istiyoruz’ dedi.

Yılık ithalatın 80 milyon dolar, ihracatın ise 360 milyon dolar olduğuna vurgu yapan Serteser’ Bunda mermer sektörünün önemli payı var.İstanbul ardından ikinci sıradayız.Aslında İhraç kayıtlı işlemlerden dolayı böyle yoksa biz mermer ihracatında birinciyiz.Irak’ta yaşanan olaylardan dolayı son aylarda yumurta ihracatımız düştü.Yumurta da 30 milyon dolar eksik oldu.Yoksa 400 milyon dolar ihracatı yakalamıştık’ açıklamasını yaptı.

Hedefimizde mermer galeri var

Her sene önemli bir proje hedeflediklerini anlatan Serteser 2020 senesinde geniş bir alanda mermer ürünlerinin yer alacağı büyük bir galeri yapacaklarını bu sektördeki üyelerinin bu vesile ile alıcı ile buluşturmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. Ve Afyonkarahisar’a acilen yeni bir organize Sitesi kurulmasının altını çizdi.Basın Birliği konusundaki çalışmalara da değinen ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ‘Malum bizde basın sektöründe yer alıyoruz.İlimizde basın mensuplarını tek çatı altında toparlanması konusunda çalışmalar yaptık.Fakat sonradan yeni basın oluşumları da ortaya çıktı.Burada bizimde yavaş ilerlediğimizi görüyorum.Önümüzdeki günlerde buradaki birlikteliği medyada da yansıtmayı amaçlıyoruz.Ayrıca geçen dönem internet habercilerine ATSO olarak kısmen destek olduk.Bu dönemde radyo TV ve gazetelere destek olmayı düşünüyoruz.’diyordu.

Yani özetle Afyonkarahisar ekonomisinin önemli ivme kazandığını işaret ediyordu ATSO Başkanı Hüsnü Serteser.

Vali Tutulmaz tutulmuyor

Önce şunu ifade etmekte yara görüyorum. İlimize atanmış en üst düzeyde bir bürokrat oturduğu yerden o ilin mutat meselelerini çözerek gününü doldurabilir. Böylesi valileri de gördük.Afium da bir iki kafa dengi iş insanı ile yazın karpuz kesen,kışın ise Valilik konağında kestane kavuran Valilere de ne yazık ki şahit olduk. Fakat bu yörenin insanı olan ve ilimizi yakından tanıyan Vali Mustafa Tutulmaz atom karınca gibi çalışmaya devam ediyor.

Bir hafta da yaptığı çalışmayı anlatayım.Önce Gün FM de bir sate yakın bir proğramda Afyonkarahisar’ın tanıtımında 2019 yılında yapılanları özet olarak anlattı.Sonra yedi ulusal gazete temsilcisi ile yaptığı toplantıda ilimizin değerlerini ön plana çıkardı.Aynı gün akşamı Kanal3 e çıkarak üç saate yakın yılın değerlendirmesini yaptı.

Vali Tutulmaz ilimizde 11 yıldızlı otelin olduğunu belirterek’27 bin yatak kapasite ile hizmet veriyoruz.hedefimiz 75 bin.2019 yılında 50 bin yabancı olmak üzere 1 milyon 700 bin konaklama oldu.yeni yılda 2 milyonu hedefliyoruz’ diyordu.

UNESCO 2019 Gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehrler Agı na Afyonkarahisar’ın eklendiğini söyleyen Vali Tutulmaz lezzet alanında da önemli aşamalar kaydedildiğini doğal kültürel sanatsal alanda Afyonkarahisar’ın ilerlemeye devam ettiğini açıklıyordu.

Şimdi bazı kentlerin sanayisi tarımı yeterince gelişmediğide tercihlerini turizme yönetir.İlimizde deva sanayi yatırımları yok.Yoların keşiştiği bir yapıdayız fakat bu zamana kadar buradan da yeterince faydalanamadık.İşte Zafer Havaalanında yaşananlar ortada.Karayolunda yol geçer bir il ve hızlı tren yatırımı ise devam ediyor.

Böylesi şartlarda mevcut değerleri ön plana çıkartmak ve onları tanıtmak en akılcı yol.

İşte yapılmaya çalışılan bu.

Termal de,lezzette,tarihi değerleri,zafer kenti olması.Termal sayesinde sağlık merkezi olmasına iki üniversitemizde katkı sağlayıp öğrenci kenti olmayı da eklemek lazım.

Her daim söylüyoruz…

Afyonkarahisar daha iyilerine layıktır…