Ya su olmasaydı

Günlerdir coronavirüs ile yatıyoruz kalkıyoruz. Ülke genelinde bu virüsün daha az hasar vermesi konusunda alınan önlemler devam ediyor. Sağlıklı kalabilmek adına halkımızın bu önlemlere gerekli özeni göstermesi bekleniyor. Tabii ki ekonomik önlemlerin gelmesini de özelikle orta ve küçük ölçekli işletme sahipleri dört gözle bekliyor.

Su ve temizlik

Virüsten korunmak adına en önemli iş temizlik.

Her daim söyleniyor ya ellerinizi sabunlu su ile sürekli yıkayınız.

Pazar günü Dünya Su Günüydü.

İlk kez 1992’de Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı’nda önerilen “Dünya Su Günü”, gerek BM üyelerinin, gerekse diğer dünya ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanmasında teşvik olması amacıyla bu isme bir gün adamak anlamında oluşturuldu.

Dünya Su Günü sebebiyle suyun önemine bir kez daha vurgu yapıldı.

Ne diyoruz sabunlu su ile elleri yıkamak.

Bu sözü duyduğumda aklıma bir şey geldi.

Ya su olmasaydı?

Hiç aklınıza düştü mü?

Evinizde veya işyerinizdesiniz

Lavabo başındasınız... Tısssss

Banyodadınız… Tısssss

Sular kesik.

Allah saklasın.

İnanın düşünmesi bile ürkütücü.

İşte ülkemizde 2050 yılına kadar su meselesi çözülmüş ise bir ismi hatırlamak lazım.

On bir sene ‘Ben bu milletin hizmetkarıyım’ diyerek hizmet eden Afyon’un Şuhut ilçesinden çıkmış cumhuriyet okullarında öğrenim görmüş, genel müdürlük görevlerinden sonra bakanlık yapan Veysel Eroğlu.

Eğer günümüzde su sorunu yaşanmıyorsa Prof Dr. Veysel Eroğlu ve ekibinin emeği fazla.

Bakın bazı yerlerde elektrik kesintisi oldu. Olmaya da devam ediyor. Elektrik kesintisi dahi yaşamı uzun sürmesi halinde perişan ediyor. Velev ki su kesintisi olsa böylesi günlerde maazallah salgın artar.

 

Bir haftada iki anekdot

Bu arada...

Veysel Eroğlu ile ilgili bir hafta içinde yaşanan iki anekdot paylaşmak isterim.

İlki Afyonkarahisar ile ilgili.

Hafta içinde Kanal3 TV’nin 11. senesini kutlamak adına Basın Yayın Derneği Yönetimi ile Kanal3’e gittiğimizde Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser anlattı.

Serteser, dedi ki: “4 yıl önceydi. Ortaklarımızla kanalın kapatılması gündeme gelmişti. Bakan Veysel Eroğlu kanalın kapanmasına karşı çıktı ve ‘Bu kanal artık sizin değil, Afyon’un kanalıdır. Afyon’a, bölgeye ve ülkeye mal olmuştur. Kapatmayın kanalı.’

Bakan Bey bu talimatı verince kanalın kapatılması bir daha gündeme gelmedi.’

Bir başka olay da hafta içinde yaşandı.

İstanbul’da yaşayan ve yurt dışında yüksek lisans eğitimi alan Ayten Sevil isimli genç bir kızımız. Coronavirüs sebebiyle bir ay önce gittiği İrlanda’da mahsur kaldı. Bu sıkıntısını Şuhutlular Derneği’nin kurduğu whatsapp platformundan paylaştı.

Bakan Eroğlu hemen devreye girdi. Dışişleri Bakanlığı ve Büyükelçilik arandı. Herkes seferber oldu ve Ayten Sevil ile diğer yanındaki kişiler Salı günü Türkiye’ye getirildi.

Son olayda gösterdi ki Bakan Eroğlu hala hizmete devam ediyor.

Bir başka alınacak ders ise sosyal medya gerçek amacıyla kullanıldığı önemli işleri yerine getiriyor.

Sevgi yılı

Afyonkarahisar da önemli bir proje hayata geçiriliyor. Bu projesinin fikir babası Veysel Eroğlu.

Afyonkarahisar genelinde sevgi bilincini, sevginin bütünleştirici gücünü hâkim kılmak, gelecek nesillere aktarmak ve yaymak, teknolojiyle büyüyen yeni nesilde sevgi, saygı, yardımlaşma gibi erdemlere yönelik farkındalık oluşturmak, amacıyla Afyonkarahisar’daki sevgi kültürünün Türkiye ve dünyaya örnek rol model olabilmesini sağlamak amacıyla Valiliğimiz koordinesinde 2020 Sevgi Yılı ilan edildi.

Proje kapsamında selamlaşma kültürünün toplumumuzda yaygınlaşması, toplumsal huzur ve kardeşlik duygularının pekişmesi, aynı zamanda komşuluk ilişkilerine, akraba bağlarına ve aile bireyleri arasındaki iletişime olumlu yönde katkı sağlamak hedefleniyor.

Mart ayı itibariyle başlayan 2020 Sevgi Yılı projesi 12 ay 12 tema ile bir yıl süreyle uygulanacak. Her ay farklı bir temanın olacağı proje de mart ayının teması “Selamı Yayalım” olarak belirlendi.

Proje kapsamında yıl boyunca yapılacak program ve etkinliklere vatandaşların ve STK’ların ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katılım göstermesi projenin daha da etkili olması bekleniyor.

Böylesi sıkıntılı dönemlerde insanoğlunun belki de en fazla ihtiyaç duyduğu Sevgi ve saygı

Bu vesile ile herkese virüssüz sevgi dolu günler diliyorum.

Allahın selamı üzerinize olsun….