Canı gönülden tebrikler

İzmir’de geçtiğimiz hafta Cuma günü meydana gelen 6.6 şiddetinde ki deprem sonrası bölgeye intikal eden bazı ekiplerimiz görevlerini başarıyla tamamlayarak şehrimize dönmeye başladı.

Bir haftadır bölgede gece gündüz demeden canla başla çalışan Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri sorumluluk bölgesinde iki vatandaşımızı göçük altından canlı bir şekilde çıkarmayı başarırken 9 vatandaşımızın ise cansız bedenine ulaşıldı.

İzmir Bayraklı Barış Sitesinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen  Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, “Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak biz şu anda Barış Sitesinde arama kurtarma faaliyetlerine devam ediyoruz. Sitede 7 kattan oluşan 4 blok bulunuyor. Bu 4 bloktan 3’ünde büyük hasar var. Şu zamana kadar göçük altından 2’si canlı olmak üzere 10 vatandaşımızı çıkardık. Şu anda göcük altında bulunan bir vatandaşımıza ise ulaşmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullanırken sürekli bölgede bulunan  Çevre ve Şahircilik Bakanı Murat Kurum’u da sürekli bilgilendirdi Mehmet Buldan müdür. Allah sizlerden razı olsun.

Bir teşekkürü de Türk Kızılay Afyonkarahisar il Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genç Kızılay Teşkilatı üyelerine etmek lazım.

Depremin meydana geldiği ilk günden itibaren bölgede görev yapan arama kurtarma birliklerine 3 öğün yemek ikramında bulunan Türk Kızılay Afyonkarahisar il Başkanı Fatih Okyar ile tüm gönüllüleri kutluyorum.

Okyar Başkan ve gönüllüler sadece yemek dağıtmıyor. Çadırlarda kalan arama kurtarma çalışanlarının da ihtiyaçlarını gideriyor. İyi ki varsınız.

Sağlık ekiplerimizi UMKE çalışanlarını da ayrıca tebrek ediyorum. İyi ki varsınız.

Dev gibi bir adam…

İzmir depremi olduğunda kendisi İstanbul’da. Hemen otobüs biletini cebinden alıyor ver elini İzmir…

Çağıran da yok aslında.

4 gün uyumadan gece gündüz enkazın altında canlı arıyor.

Önemli bir avantajı var ve onu bildiği için yardıma koşuyor zaten.

Normal boydaki insanların ulaşamadığı enkaz altındaki boşluklara, dehlizlere vücut avantajıyla kolayca gidebiliyor.

O dehlizler ki, girebilmeye yürek ister.

Cesur bildiğimiz insanlardan en az 10 misli büyük yürek var onda…

Yürek 100 okka,

Boyu 98 cm.

Adı Rıdvan Çelik