HAYALİ GERÇEK OLDU

Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal Karaman

AK Parti’den Belediye Başkan Adayıydı 2019 yılında

Seçim çalışmalarına hızlı başladı, seçimlerde verdiği vaatler sözler bazı kesime “Erdal Karaman hayal kuruyor” dedirtti. 

Bir gün Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun seçim çalışmaları kapsamında Sinanpaşa İlçesini ziyaret edeceği programı geldi maile…..

Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile birlikte seçim çalışmalarına katılarak bir gazeteci olarak takip ettim….

Günlerden Cuma günü esnaf ziyaret edildi, Cuma namazı kılındı ve vatandaşla bir araya gelinmek için seçim ofisine geçildi….

Bakanımız Veysel Eroğlu, Milletvekili Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ile eski İl Başkanı Hüseyin Sezen ve çok sayıda partili vardı.

Anonslar yapıldı ve Erdal Karaman aday olarak kürsüye davet edildi.

Aslında çok heyecanlı olduğu ses tonlarından anlaşılabiliniyordu.

Birçok projesini ardı ardına sıraladı ve en önemlisine geldi.

Güneş Enerji Santrali Projesi

Bugün bir çok ilçede, belde de hatta köyde bulunan Güneş Enerji Santralini Sinanpaşa İlçesine kurmak için söz vermişti halkına…

Seçimleri kazandı verdiği sözleri tek tek yerine getirdi….

GES projesi için önce yerini belirledi, ardından ise Bakanımız Veysel Eroğlu, Milletvekili Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile görüştü.

Ali Özkaya ile İbrahim Yurdunuseven birkaç kez Sinanpaşa İlçesini ziyaret etti…

Başkan Karaman’ın TOKİ projesi, GES Projesi hatta tüm projelerde yanında olduğunu destek verdiklerini üstüne basa basa ifade ettiler…..

Hemen çağrı mektubu ve bağlantı belgelerinin alınmasının ardından İller Bankası Bölge Müdürü Mehmet Akan ile bir görüşme gerçekleşti, projesi onaylandı, zemin etüdü ile ihalesi yapıldı..

Çalışmalar dün itibariyle başladı….

Belediye Başkanı Erdal Karaman, İller Bankası Yetkilileri ile ihaleyi alan firmayla toplantı yaptı. Toplantı verimli geçtiği bilgisini aldık desek abartmış olmayız,

Peki GES Projesi faaliyete geçtiğinde ne olacak derseniz

Sinanpaşa Belediyesine büyük katkı sağlayacak.

Ve de en önemlisi güneş enerjisi kullanımının son derece kolay, çevre dostu ve temiz enerji olmasıdır. GES Üretim maliyetlerinin diğer enerji kaynaklarına oranla daha düşük olması ve bu anlamda ekonomik zorlukların üstesinden gelinmesi güneş enerjisini geleceğin enerji kaynağı haline getirmektedir.

***