FUTBOL: Dengeli Oyun-Hücum Verimi Düşük

Afjet Afyonspor TFF 2.Lig’de bu hafta 24 Erzincanspor ile 1-1 berabere kaldı. Temsilcimize 1 puanı getiren gol 90+1’de Ferhan Evren’den geldi. 24 Erzincanspor maçı play off mücadelesi veren iki takımın maçıydı. Maç beklenildiği şekilde başa baş ve dengeli oyun şeklinde devam etti. Bu denge içinde ise hücuma çıktığımız anlardaki organizasyonlarda verim düşüktü.

Baskı Dakikalarında Gol Bulamadık

Maça istekli ve hırslı başlayan takımımız maçın genelinde Erzincanspor’a karşı bir adım önde olan bir oyun oynasa da bunu gol yollarına taşıyamadı. Veysel Karani, Ferhan Evren, Aykut Uluç gibi oyuncularımızın yedek başladığı maçta takımımız taktiksel bir oyun anlayışına bağlı olarak oynamaya çalışsa da bunu skora yansıtmakta başarılı olamadı. Bora Taşdemir’e atılan yüksek toplarda ise geriden destek gelmediği için seken ve indirilen topları değerlendiremedik. Özellikle ikinci yarı girilen pozisyonlar umut verici ama sonuç odaklı futbolda artık o golleri bulmak şart.

Kahramanmaraş Maçı İse Yakışmadı

Deplasmanda oynadığımız ve 1-0 öne geçtiğimiz maçta son 15 dakikada yediğimiz 2 gol ise yakışmadı. Play off yolunda alınacak her puan önemli ama özellikle içerideki maçlarda hedef, daha iyi oyunla 3 puan olmak zorunda.

Puanlar Yakın-Grup Dengeli

Lig 2.si ile 10.su arasında 8 puan fark olması maçların daha dengeli oynanmasına neden oluyor. 2 galibiyet, bir takımı ilk 5’e sokabilir.  Maçlarda girilen az pozisyonlardan gol çıkarmak önemli. Ligde deplasmanda oynanacak olan Hekimoğlu ve Uşak maçlarında yine dengeli bir oyun olacaktır. Bu tür maçlarda duran topların daha etkili kullanılması ise galibiyet yolunu açacak anahtar olabilir. Ligde içeride oynanacak olan Şanlıurfa ve Hacettepe maçları ise kesinlikle kayıpsız geçilmesi gereken maçlar.

BASKETBOL: KADRO KALİTESİ VE AGRESİF OYUN FARK YARATTI

Afyon Belediyespor Basketbol Takımı, ING Basketbol Süper Ligi’nin 11.haftasında Fenerbahçe Beko ile Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda karşılaştı. Temsilcimiz, mücadeleden 94-74 mağlup ayrıldı.

Bu sezon yeni kurulan kadrosu ile biraz karmaşık ilerlese de kadro kalitesi ve bench zenginliği ile Fenerbahçe Beko mücadelede bir adım öndeydi. Maç içinde önde guardlara yapılan baskı da temsilcimizin maç boyunca oyun kurmasını zorlaştırdı. Önümüzdeki maçlarda guardlarımıza yapılan baskıya karşılık, çözüm üretmek ve oyunu buna göre organize etmek gerekiyor. Afyon Belediyespor, dış şut yüzdesinde de ivme yakalayamayınca skorda geriye düşmek ve maçı kaybetmek kaçınılma oldu.

VİTRİN MAÇLARINDAN BEKLENTİMİZ DAHA FAZLA

 Ligde oynanan Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes maçları vitrin maçlarıdır. İzleyici kitlesi geniş olan bu maçlar Afyon basketbolunun adı ve sürekliliği için önemlidir. Takımımızdan bu maçlarda daha iyi oyun beklemek hakkımızdır. 

SAKATLIKTAN DÖNEN OYUNCULARIMIZ RİTİM BULAMADI

Sakatlıktan çıkan önemli oyuncularımızdan Elvades’in özellikle maç ritminden uzak olması, maçın içerisinde etkin olamamasına sebep oldu. Tüm bu olumsuz etkenlere rağmen parkede gösterilen mücadele ise önümüzdeki süreç için Afyonlu basketbol severlere umut verdi.

GALATASARAY VE ORMANSPOR MAÇLARI ÖNEMLİ (PLAY OFF İÇİN 3 MAÇ YOL HARİTASI ÇİZECEK)

11 maç sonunda topladığı 16 puan ile 8.sırada yer alan temsilcimiz cumartesi günü sahasında Galatasaray ile karşılaşacak. Play off hattında kalmak için arka arkaya oynanacak Galatasaray, Ormanspor ve Beşiktaş karşılaşmaları sezonun geri kalanı için oldukça önemli… Play off yol haritamızı bu maçlar çizebilir.

VOLEYBOL: AFYON BELEDİYE YÜNTAŞ’TA MAÇLAR TEHİR

Son olarak deplasmanda Arkas ile karşılaşan ve mağlup ayrılan takımımızda 4 oyuncuda ve 2 teknik heyet çalışanında yaşanan Covid 19 vakaları sonrası Haliliye Belediyesi, Galatasaray ve Altekma mücadeleleri ileri bir tarihe ertelendi.

GELEN-GİDEN OYUNCULAR SONRASI TAKIM PERFORMANSI MERAK KONUSU

İlk olarak Sloven oyuncu Alen Sket ile yollarını ayıran Afyon Belediye Yüntaş’ta yaprak dökümü orta oyuncu Berkan Eryüz ve tecrübeli libero Can Ayvazoğlu ile devam etti. Bunlara karşılık geçen sezon Sorgun Belediyespor’da forma giyen smaçör Abraham Alfonso, orta oyuncu Berk Yılmaz ve Kaan Kar kadroya yeni katılan isimler oldu. Gelen giden isimler ve yaşanan Covid-19 vakalarından sonra temsilcimizin performansı ise merak konusu…

Bugün oynanacak olan Basketbol ve Voleybol maçlarının hafta başında 45 dakika ara ile verilmesi taraftarlar ve takip edenler için iyi bir malzeme oldu.

Bugün oynayacak olan basketbol, voleybol ve futbol takımlarımıza başarılar diliyorum…..