Afjet Afyonspor’da 4-1’lik Hekimoğlu mağlubiyetinin ardından Teknik Direktör Özgür Zengin ile yollar ayrıldı. Takımın yeni patronu ise Bahaddin Güneş olurken yardımcılığını ise Gökhan Özberk yapacak.  Bahattin Güneş ilk antrenmanını ise 16 Aralık Çarşamba günü çıktı.

Hedef Play Off

17 puanla 10.sırada bulunan takımımız son haftalarda skor ve puan olarak istediğini elde edememişti. Takımdaki teknik direktör değişikliği hedeflerin play off olarak belirlendiğinin de göstergesi oldu. Böylece alt sıralardan uzak olan takımımız için yönetimin üst sıralara tırmanma hedefini koyduğunu söylemek doğru olur.

Bahaddin Güneş Kim?

1980’li yıllarda Trabzonspor forması giyen Güneş daha sonra Konyaspor ve Ankaragücü  formalarını terletti. Antrenörlük kariyerinde Trabzonspor, Pendikspor, Ankaraspor, Gaziantepspor, Samsunspor, Çaykur Rizespor, Göztepe, Sarıyerspor, Aydınspor, Osmaniyespor gibi takımlar olan Güneş son olarak Ankara Demirspor’u çalıştırmıştı. 1996’dan beri antrenörlük yapan Bahaddin Güneş’in tecrübelerini Afjet Afyonspor’a yansıtmasını bekliyoruz.

5 Maçlık Periyod Başlıyor

Takımının başında ilk maçına 23 Aralık’ta Şanlıurfaspor karşısında çıkacak olan Bahaddin Güneş daha sonra 18 gün içinde Utaş Uşakspor, Hacettepe, Zonguldak Kömürspor ve Ankara Demirspor maçlarına çıkacak. Teknik Direktör değişikliklerinin Türk futbolunda genel olarak ilk haftalarda motivasyon kaynaklı olarak olumlu sonuçlar doğurduğu bilinen bir gerçektir. Futbolcular da yeni hocalarına kendilerini göstermek için ekstra bir enerji ile oynayacaktır. Takımdaki bu değişikliğin 5 haftalık periyotta puan olarak takımı üst sıralara çıkarmasını bekliyoruz. 

Basketbolda Galatasaray Galibiyeti Enerjiyi Yükseltti

Basketbolda Afyon Belediyespor takımımız evimizde oynadığımız maçta Galatasaray’ı üstün bir oyun ile 97-80 yendi. Bu tür maçların vitrin maçları olduğunu söylemiştik. Takımın play-off potasında kalması için özellikle içeride bu tür maçları kazanması çok önemli. % 58’lik bir şut yüzdesi ile oynayan takımımızda Chris Wright’in 27 sayı 11 asistlik performansı görülmeye değerdi. Macura’nın 21 ve Cruz’un 19 sayılık mükemmel performansı da önemli ama özellikle Egemen Güven’in aldığı 8 ribaund pota altında fark yaratmamızı sağladı. Basketbol takımımız için kırmızı alarm veren şey ise bazı maçlarda skor dengesine katkı sağlayacak yedinci oyuncu bulamamak olabilir.

Basketbol Temsilcisi ve Hakemler Stada Alınmadı

Geçtiğimiz hafta voleybol ve basketbol takımlarımızın maçları vardı. İki maç arasında zaman farkının fazla olmaması ilginç gelişmeleri de beraberinde getirdi. Basketbol maçı oynanırken stada gelen Voleybol Federasyon Temsilcisi ve hakemler, Basketbol Federasyon temsilcisi tarafından stada alınmadı. Muhtemeldir ki COVİD-19 tedbirleri kapsamında yapılan bu davranışın bir çözümü olsa gerek. Soğuk havada federasyon temsilcisini dışarıda bekletmek yerine stat içinde bir odada misafir etmek çok da imkansız değildir. Bu durumun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’ye ben aktarıldığını düşünmüyorum. Yaşanan bu sıkıntı Müdürü Dereci’ye aktarılması durumunda ben kendisinin kesinlikle bir çözüm bulacağına inanıyorum. Bakalım ilerleyen haftalarda buna benzer bir uygulama görülecek mi?