Valimiz Gökmen Çiçek’in büyük önem verdiği ve yıllardır keşfedilmeyi bekleyen Frig Vadisi, Ayazini Köyü ile Emre Gölü artık hak ettiği değeri görmeye başladı. 
Mayıs ayı itibariyle 3 bin yıllık sırrın kapılarının ziyaretçilere açılacağı Frig Vadisi’nde birbirinden önemli yatırımlar yapılmakta. 
Frig Vadisi Ayazini Kırsal Turizm Köyü projesi ile hizmet verecek karşılama merkezi sayesinde konuklar kafe, fırın, servis, mini tiyatro, otopark, tuvalet ile dinlenme ve seyir terasları imkânlarına kavuşacak. Köyde yer alan tarihi evlerin ve sokakların sağlıklaştırılması ile tarihi ve kültürel değerlerin restorasyonları yapılarak turizm altyapıları güçlendirilmeye devam ediyor. 
Ayazini Köyü’nde yer alan 148 evin sokak sağlıklaştırma kapsamında iyileştirmeleri çalışmaları kapsamında bu evlerden kamu mülkiyetinde bulunanlar butik otel, gastronomi merkezi, yöresel ürün satış noktaları ve butik müze gibi kullanılacak.
Ayrıca yine Valimizin talimatları Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi öncülüğünde 10 gün sürecek olan Frigya Afyonkarahisar Bölgesi Yöre Halkı Turizm Bilinçlendirme Eğitim Programı başladı. 47 vatandaşın katılımıyla verilen Alan Kılavuzluğu eğitimleriyle vatandaşlar turizmin önemi, bölgenin coğrafi ve tarihi özellikleri, Afyonkarahisar’ın değerleri, iletişim becerileri, misafir ilişkileri, turizm girişimciliği, destinasyon pazarlaması, doğa tarihi, konaklama işletmeciliği, turist ilişkileri, etik davranışların önemi gibi farklı konu başlıklarında eğitimler alacak. Sonrasında ise bölge genelinde uygulamalı eğitimler yapılacak.

Bölgeyi sık sık ziyaret eden Valimiz Gökmen Çiçek’e her kesimden de büyük destek gelmekte. Afyonkarahisar’ı sürekle “Gizemli Şehir Afyonkarahisar” olarak lanse eden Valimiz Gökmen Çiçek bakın bölge için neler diyor; “Gizemli Şehir Afyonkarahisar’ın her bir yerinde ayrı bir güzellik, ayrı bir gizem ve ayrı bir mistik hava var. Kalemize baktığımızda sanki bir film platosuyuz. Biz sadece termal şehri değiliz. Termalin yanında kültür ve tarihi birikimi olan bir iliz. 8 bin yıl öncesine giden bir tarihimiz var. 576 km’lik Frig Vadisi’nin 400 km’si Afyonkarahisar’da bulunuyor. Bugüne dek burayı çok fazla tanıtamadık. Yolunda bulundular ama yeterli olmadı. Bundan önce yapılan çalışmalardan hareketle, onların bıraktığı tecrübe ile burayı ayağa kaldırmaya ve kültür turizmin merkezi yapmaya karar verdik. Gece günüz, el ele vererek çalıştık. Sizlerin de desteği ile turistlerin ilgisini çekmeye başladı. Basından görenlerin ilgisi giderek artıyor. Geçen hafta 250 araç geldi. El ele vererek burayı turizm destinasyonu haline getirelim. Ayazini bir sevda haline geldi. Burada güzel bir birliktelik oldu. Köy halkı desteğini sonuna kadar veriyor. Köylüler böyle olduysa, siz basın mensuplarının da desteği ile biz burayı uçururuz” 
Valimiz Gökmen Çiçek sonuna kadar haklı. Afyonkarahisar basınının yanı sıra ulusal kanallarda ilimize artık eskisinden daha fazla önem ve değer vermekte. Bu durumu çok iyi kullanarak şehrimizi Valimizinde söylediği gibi uçuşa geçirmeliyiz. 
Valimize tüm kesim el birliği ile destek verip yanında olduğunu göstermek zorundadır. İlimiz için büyük bir şans ve değer olan Valimiz Gökmen Çiçek tüm projelerini sahiplenmeliyiz.