ING Basketbol Süper Liginde takımımız HDI Sigorta Afyon Belediyespor Aliağa Petkimspor karşılaşmasından 94-76’lık skorla galip ayrıldı. Sürpriz olmayan bu sonuç ile temsilcimiz ligde 5.sıraya otururken ulusal basında da takımımızla ilgili güzel haberlerin çıkması gurur verici oluyor. Geçtiğimiz sene lige katılıp katılmama durumlarından buraya gelmek çok güzel. Burada Başkan Cömert Küce ve Antrenör Can Sevim’in de emekleri kesinlikle alkışı ve takdiri hak ediyor.  Bu takımı izlemek büyük bir zevk… Bize geleceğe dair güzel hayaller kurduruyorlar. Devam…

Takım Ritmi ve İstikrarı Yakaladık

Yabancı oyuncularımız sezon boyunca istatistiklerde ilk 5 içinde yer alması takımın sıralamadaki yerinin göstergesi. Ama özellikle pandemi sürecinde iyi transfer yapabilmek önemliydi. Yabancı oyuncularımızın takımda yer almasını sağlayan ekip doğru transfer adımları atmış. Bravo…  Bu maç istatistiklere çok girmemek lazım. Ama her zaman söylediğimizi tekrarlayalım. Takımımızın maç kazanmasında yerli oyuncuların katkısı çok önemli. Özellikle Egemen Güven’in ribaund ve sayı olarak çift haneli rakamlara ulaştığı bir maçı kaybetmemiz zor görünüyor. Tabii ki yabancı oyuncularımızın normal istatistiklerle oynaması gerektiğinin de altını çizelim. Sinan Sağlam’ın zor maçlardaki sayı desteği şart…

“Şanlı”urfa’yı Misafir Ettik

Milli Mücadele’nin güzide şehirlerinden “Şanlı”urfa’yı “Zafer” in kazanıldığı topraklarda “Zafer Stadı”nda misafir ettik. Ligin son sırasında olmalarına rağmen önemli bir mücadele örneği gösterdiler ve bence hiç de azımsanmayacak derece pozisyonlara girdiler. Özellikle maçın ilk 20 dakikasındaki Şanlıurfa sıralamada olduğu yerin üstünde bir oyun oynadı. 3-0’lık skora rağmen böyle bir maçtan çıkaracağımız dersler olacaktır.

Kazanmak Güzeldir

Ligin en altından en üstüne kadar herkesin bir mücadele gösterdiğini söyleyelim. Şanlıurfa maçında ilk golümüzü 41.dakikada serbest vuruştan yapılan orta sonunda Cihan Özkara attı. Maça iyi başlayan rakip takım hem beklerin arkasına atılan toplarda hem de duran toplarda etkili olmaya çalıştı. Biz ise buna karşı karşıya iki net pozisyonu kaçırdık. İkinci yarı ise 51.dakikada Onur Toprak akan oyunda sağ çizgiden gelen topa vurduğu güzel şut ile takımı rahatlattı. Onur’un 5 maçtır iğne ile fedakârca oynadığını belirtelim. Teknik Direktör Bahattin Güneş de maçtan sonra ondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hemen ardından 53.dakikada kornerden gelen topa iyi yükselen Cihan Özkara kendi adına ikinci golü kaybetti.

3-0’lık Skoru Nasıl Okuyacağız?

Skor güzel, puan güzel… Evet, biz karşı karşıya pozisyonlar kaçırdık. Sonra… Sonrası şu: Bu maçtan moralimizi alalım, enerjimizi alalım ama özellikle Şanlıurfa’nın beklerimizin arkasına atılan toplarda nasıl bu kadar fazla pozisyona girdiğini sorgulayalım. Teknik Direktörümüz Bahattin Güneş ve ekibi bunun analizini yapacaktır. Başka maçlarda bunun telafisi olmayabilir. Defans hattımız biraz öne çıkıp alan daraltıyor ama rakip takım oyuncularına orta sahada yaptığımız pres yeterli gelmeyince defansımızın arkasına (özellikle beklerin) çok kolay top atılıyor. Defans ve orta sahamızın daha ‘bütüncül’ hareket etmesi gerekiyor. Önümüzdeki haftalarda bu durum can sıkabilir. Bu konuda haksız çıkmayı çok isterim?

Anıl Galatasaray’ın Radarına Girdi

2002 doğumlu genç oyuncumuz Anıl Yaşar geçtiğimiz hafta U-19 Ümit Milli Takımın24-29 Ocak’taki Antalya kampına katılacağı haberini almıştı. Takımımız ve oyuncu için tabii ki mutluluk verici. Şanlıurfa maçında tribünlerinde Galatasaray adına oyuncuyu izleyen temsilciler vardı. 2023 yılına kadar sözleşmesi devam eden oyuncunun önümüzdeki günlerde taliplerinin artacağı kesin… Bu maçta da defansta soğukkanlı oyunu ve yüksek konsantrasyonu ile dikkat çekti. Bakalım önümüzdeki süreç Anıl için neler getirecek? Teknik Direktörümüz Bahattin Güneş de maçtan sonra yaptığı açıklamada “Anıl ilerleyen süreçte A Milli olabilecek düzeye erişebilir” diyerek ona olan güvenini dile getirdi.

Özkara Coşturdu - Özdiraz Kızdırdı

Takımımızın santraforu Cihan Özkara bu haftayı 2 gol 1 asistle tamamladı. İlerleyen haftalar için moral depoladı. Bu takımın kazanmasında onun performansı çok önemli. Geçmiş kariyeri ve sahada duruşu ile beklentilerin kendisinden çok fazla olduğunu o da biliyor. Gollerine devam etmesini dileriz.

Maça yedek kulübesinde başlayan Mehmet Özdıraz ise oyuna sonradan girdi. Oyuna girerken gösterdiği isteksiz tavır ve vücut dilinin olumsuzluğu gözlerden kaçmadı. Olmaz… Olmamalı… Oynadığı zamanın değerini bilmeyen oyuncu o dakikaları da bulamaz. Hele Bahattin Güneş’in takımında… Teknik Direktörümüz Bahattin Güneş geldiği ilk günden beri oyuncularla sıcak ve yapıcı iletişimi ile dikkat çekiyor. Ama futbolcuya verdiğini geri almak ister. Hele hedefin play-off olarak konulduğu, yeni oyuncuların transfer edildiği bu dönemde enerjisini bu tür işlerle harcamak istemez. Özdıraz kendini sorgulamalı ve nerede olduğunu bilmeli.

Ayrılanlara Güzel Veda

Ayrılmak zordur. Hele futbolda bir takımdan oyuncu ayrılıkları genellikle olumsuz süreç ile olur. Şanlıurfa maçından sonra orta sahada toplanan futbolcularımız takımımızdan ayrılan arkadaşlarını havaya atarak uğurladı. Ayrılıkların da güzeli olabiliyor demek ki. Takımımızdan ayrılan ve kiralık olarak giden oyuncularımıza takımlarında başarılar diliyoruz.

Bazen Saha Kendi Taktiğini Yaratır

Karlı hava, yağmurlu hava, güneşin geliş açısı, ıslak zemin, sert zemin…. Artık futbolun birçok değişkeni var. Afyon Zafer Stadı’nda maçın 13.00’de oynanması itibarıyla güney kısmındaki kalenin önü güneş görmüyor. Dolayısıyla ceza sahası çevresi buz tutuyor. Dün de öyle oldu. Herkes kaydı. Rakip de bizim oyuncularımız da ayakta durmakta zorlandı. Hatta kaçırdığımız pozisyonları buna bağlayanlar oldu. Maçtan önce zemin konusunda soyunma odasında konuşmalar yapıldığına eminiz. Teknik ekip belirli uyarılar yapmıştır. Ama benim tespitim ve sorum şudur: Ceza sahasının buz tutmuş bu durumu taktiksel bir avantaja dönüşebilir mi? Şöyle ki Şanlıurfa takımı o buzlu ceza sahasına rağmen kaleciden pas ile çıkmaya çalıştı. Böyle bir durumda Cihan Özkara ile birlikte orta saha oyuncularımızın yapacağı şok preste rakibi hataya zorlayabilirdik. Ama yapmadık. Hatta Cihan, kalecinin defans oyuncumuza pas vermemesi için biraz önde durdu. Bence, bırak versin... Baskıyı sonra yapalım. Burada Cihan’ın yaptığı baskıdan sonra da arkadan bir destek gelmediğini gördük. Yani sahamızın kendi taktiğimizi oluşturduğunu göremedik ya da gördük uygulayamadık.

Gözler Gümüşhane’ye Çevrildi

Evet, ligde zorlu maç yok. Ama herkes biliyor ki 27 Ocak’ta deplasmanda da olsa Gümüşhane maçından 3 puan alınmak zorunda. Rakibimizin puan durumunda son sıralarda olmasından dolayı bu cümleyi kullanıyoruz. Evet, sahadaki mücadelenin puan durumunun çok ötesinde olduğunu biliyoruz. Her takım elinden geldiğince mücadele ediyor, emek veriyor. Şanlıurfa maçı da skora aldanmayanlar için zor olduğunu gösterdi. Ama ama ama… Gümüşhane maçında 3 puan bilincinde olan bir takım göreceğimizi düşünüyoruz. İnşallah canımız sıkılmaz.

Amatörlerde Hareketlilik Başladı

 Pandemi sürecinden dolayı amatör maçlar başlamamıştı. Önceki yazılarımızda da Ocak ayı içinde gelişmeler olacağını söylemiştik. Ankara’da yapılan toplantı sonunda 15 Ocak’ta Amatör Futbol Kitapçığı yayımlandı.  Şubat başında transfer süreci başlayacak. Sonrası ise daha sonra karar verilecek. Amatör futbol takımlarına ‘hazırlıklarınızı yapın’ mesajı verilmiş durumda. Pandemi sürecindeki iyileşmeye göre amatörlerde düdük yakın zamanda çalacak gibi duruyor…