Bursa Deplasmanından Şen Döndük

ING Basketbol Süper Ligi’nin 18.haftasında takımımız HDİ Sigorta Afyon  Belediyespor deplasmanda Tofaş Basketbola misafir oldu. Maça iyi başlayan Tofaş 14-6 öne geçti. Ardından periyod sonunu 27-21’lik yenilgi ile kapattık.  Tofaş ikinci periyotta 41-32’lik skor yakalasa da Macura’nın 9 sayılık performansı ile ayakta kaldık. Devre  skoru 47-45 oldu. Aslında ilk yarıdaki oyun 3. ve 4.periyodun da çekişmeli geçeceğinin kanıtıydı. Karşılıklı basketlerle geçen 3. ve 4.periyotlarda “İnatçı Keçiler” galibiyet için yüksek konsantrasyon ile oynadı.

Son 3 Saniye: Wright Attı – Takım Savundu

Son periyotta Wright’in orta mesafeden attığı basketle maçın bitimine 3 saniye kala 85-83 öne geçtik. Bundan sonra iş savunmaya kaldı. Takım olarak son 3 saniyeyi iyi savunduk. Tofaş’ın dengesiz atağı sonrası potadan dönen topta ribaundu alıp topu uzaklaştırmasını bildik. Wright’ın 20, Cruz’un 16, Macura’nın 17 sayısı müthiş… Bizi bu sayılara alıştırdılar. Her yazımızda andığımız Egemen Güven’i yine anmadan geçmeyelim. Her zaman dediğimiz gibi onun sayı ve ribauntlarda çift haneli sayılara ulaşması bu takım için anahtar. 19 sayı ve 10 ribaund ile oynadığını yazalım… 96 doğumlu oyuncunun yolu açık.

Alkışlar Can Sevim’e….

2017’den beri takımımızda olan Antrenör Can Sevim bu süreçte başarının mimarlarından biri oldu. Açık söyleyelim geçtiğimiz yıllarda özellikle son saniyelerde kaybettiğimiz maçlarda tribünlerden koç için “maç sonu oyunu” ile ilgili olumsuz eleştiriler geliyordu. Can Sevim’in de bunun farkında olduğu ve maç sonları ile ilgili çalışmalar yaptığını biliyoruz. Aslında basketbol gibi her zaman son saniyeye kadar mücadelenin olduğu ve skorun değişebildiği bir sporda kayıpların olması normaldir ama geçtiğimiz yıllarda bunun sayısı biraz fazlaydı. Can Sevim, Tofaş maçı ile son saniyelerde maçı kazandıran hücum ve savunma setini güzel çizdi. Oyuncular da bunu iyi oynadı. Alkışlar Can Sevim’e…

Voleybolda Önce Arhavi Galibiyeti Geldi

AXA Sigorta Efeler Liginin 24.Hafta maçında Afyon Belediye Yüntaş voleybol takımımız deplasmanda lig sonuncusu Arhavi Belediyesporu 3-1’lik skorla yendi. Arhavi Belediyespor bu sonuçla lige veda eden ilk takım oldu.

İstanbul BB Maçının Son Seti Heyecanlıydı

Voleybolda 27 Aralık günü ligde 19 puana sahip İstanbul BB ile oynadık. 18 puanlı takımımız için hedef maçıydı. Ligde tutunmak için bu maçı kazanmamız şarttı. 2-0 öne geçtik, ama setlerde durum 2-1’e geldi. 4.set ise son ana kadar heyecan doluydu. Seti 27-25 maçı da 3-1 kazandık. Düşme potasında doğrudan rakibimiz olan İstanbul BB’yi yenmemiz altın değerindeydi. Bir sonraki rakibimiz 29 puanlı Sorgun Belediyespor olacak. Rakibimiz ile aramızda sıralamada çok fark yok ama puan durumu olarak fark var. Dolayısıyla zor maç olacak ama Sorgun Belediyespor yenilmeyecek bir takım değil. Sonrasında ise zorlu Galatasaray (2.) ve Fenerbahçe (1.) maçları olacak.

3 Puanı 3 Golle Aldık

Futbolda Afjet Afyonspor, deplasmanda karşılaştığı  Gümüşhanespor önünde güzel bir oyun sergiledi. Maçın başından itibaren “Ben bu maçta sürprize izin vermeyeceğim” diyerek oynadı. Onur Toprak’ın 4.dakikada attığı gole 24.dakikada Aykut Uluç eşlik etti.  Gümüşhanespor’un 30.dakikada bulduğu gol ilk yarı skorunu tabelaya yazdırdı: 1-2… İlk yarı skoru rakibin ikinci yarı direnç göstermesine ve hep bir ümit beslemesine sebep oldu. Takımımız bu ümidin sonuca ulaşmasına izin vermedi. 80.dakikada Abdullah Doğan’ın golü ile rahatladık.

Hedef Şimdi Sarıyer

Gümüşhane deplasman dönüşü herkesin yüzünün güleceği kesin. Futbolcularımız kulaklığı ile sevdiği müziği dinlerken eline telefonu aacak ve 2.lig Beyaz Grup’taki puan durumuna bir kez daha dikkatlice bakacak. 19 maç sonunda 30 puanla 7.sırada bulunan takımımızın hemen üstünde Uşakspor (34 puan),  Kocaelispor (35 puan), Sarıyer (35 puan) ile sıralanıyor… Ve önümüzdeki hafta rakip Sarıyer… Teknik heyetin ve futbolcuların bu maçta alacağımız 3 puanla play-of potasını nasıl karıştırabileceğimizi gördüklerine eminiz.

Dirence Direnç Koymak Şart

Rakip Gümüşhanesporun ligde 18.sırada olması belki kâğıt üstünde kolay maç olacağı izlenimi yaratmış olabilir. Ama Teknik Direktörümüz Bahattin Güneş’in sürekli dediği gibi ligde kolay maç yok. Her takım bir direnç ortaya koyuyor. Eğer rakibinizin direncine direnç ile karşılık veremezseniz acı sonuçlarla karşılaşırsınız. Yeni transferlerimizden bu maçta oynayanlar oldu. Onların da performansının artmasıyla üst sıralar için ümidimizi artırdık.

Zorlu Periyot Başlıyor

Şanlıurfaspor ve Gümüşhanespor maçlarını kayıpsız geçtik. Bir anlamda bundan sonraki maçlar için iyi bir geçiş dönemi yaşadık. Şimdi Sarıyer, Manisa, Çorum, Kocaeli 4 haftalık zoru bir periyoda giriyoruz. Pandemi sürecinde takımların inişli çıkışlı grafiği oluyor. Bizim pota içine girebilmemiz için bir oyun ve puan istikrarımıza ihtiyacımız var. Bu istikrarın da devam edeceğine inanıyoruz.

Ocak ayı sonu itibarıyla futbol, basketbol, voleybol takımlarımız güzel bir enerji ile yola devam ediyor… Şubat ayı da güzellikleriyle devam edecek inşallah.