Hafta sonu basketbol ve voleybol takımımız evimizde oynadığımız maçlarda nabzımızı zirveye çıkarttı. Heyecan, heyecan, heyecan…

Heyecan sonrası ise tabelaya baktığımızda ise gülen taraf bizdik.

Basketbol skor: 80-79

Voleybol skor: 3-2

Başlık: Bu Takımı Canlı İzleyememek

Afyonlular basketbol tarihlerinin en iyi takımını canlı olarak izleyemiyor. Bizler görevimiz itibarıyla saha kenarında maçı izlerken takımdaki enerjiye bizzat şahit oluyoruz. Bu büyülü ve heyecan verici takımı en azından ekran karşısında kaçırmayın derim. Basketbol takımımızın sosyal medya sayfasına maçtan sonra gelen yorumlar da aslında televizyon başında ne kadar çok Afyonlunun takımı takip ettiğini de gözler önüne seriyor.

Cesur yürekler

ING Basketbol Süper Ligi’nin 19.haftasında takımımız HDİ Sigorta Afyon Belediyespor kendi evinde Darüşşafaka ile karşılaştı. Sahadan 80-79 galip ayrıldık. Lig 4.sü olan takımımız ile 10.olan Frutti Extra Bursaspor arasındaki puan farkı sadece 2… Aslında bu durum ligin ne kadar ortada ve çekişmeli geçtiğini gösteriyor. Biz ise play-off mücadelesi içine olduğumuz rakiplerimize karşı karakter ortaya koyuyoruz. Takım tam bir ‘cesuryürek’ler gibi oynuyor. Maç başlıyor, geriye düşüyoruz; pes etmiyoruz. Oyuncularımız cesurca bire bir oynayıp potaya gidiyor, cesurca eli titremeden üçlük atıyor ve cesurca pota altında ribaunt kovalıyoruz.

 3 Kritik Ribaunt ve  Altın Sayı

Maşın son 1.55 dakikasında nabızlar yükseldi. Rakip Darüşşafaka 10 sayılık farkı arkaya arkaya üçlüklerle eritti ve 78-79 öne geçti. İşte bu noktada, son dakika içinde yaptığımız atışlar girmedi ama arka arkaya 3 kritik ribaundu almasını bildik. Üçüncü ribaundun ardından ise pota altından bizi öne geçirecek olan sayıyı bulduk… 80-79… Bitti mi? Hayır… Son hücum Darüşşafaka’nındı… O an biz nefesleri tuttuk. Antrenör Can Sevim savunma oyununu çizdi… Elden ele dolaşan toplar, kovalanan ribauntlar ve bizim için mutlu son… Son 2 dakikalık oyun sadece şans ile açıklanamaz. Pozisyon alma ve takım organizasyonunun geliştirdiğinin göstergesidir. Tabii ki bu gibi güzel son dakika oyunları da olumlu anlamda her zaman koça yazar… Tebrikler takım, tebrikler Can Sevim…

Saha İçine Dönelim

80-79… Macura’nın 22 sayılık muhteşem performansına Cruz’un 13, Wright’in 12, Kairys’in 10,  Leissner’in 8 sayısı eşlik etti. Egemen Güven’in 6 sayısı vardı. Maçın sürpriz performansı ise 1999 doğumlu L.Harun Apaydın’ın 8 sayılık katkısı oldu. Bu sayı istikrarını yakalarsa birçok maçı bizim için kolay yapar. Maçtan sonra Antrenör Can Sevim de onun yaptığı katkıya değindi. Devam Harun… Yazımızın başında da dediğimiz gibi bu verdiğimiz sayı istatistiklerinin ötesinde takım sahada bir cesur yürek… Bunu ribaunt dağılımlarının dengeli dağılımından da anlayabiliyoruz. Herkes o topa elini sokuyor.

Sevim: “Her maç kritik… Bu tarz maçlar böyle maçlar”

Maçtan sonra Can Sevim’in maç ve takımla ilgili söylediklerini de yorum yapmadan sizlerle paylaşalım. “Kazanmak önemliydi. Maçın sonunda kritik hatalar yaptık ama bu tarz maçlar böyle maçlar. Çok zorlu maçlar. Rakibimiz de play off potasına girmek istiyoruz.  Her şeyden önce takım çok iyi savaşıyor. Kazanma isteğimiz son derece üstte… Son haftalarda rotasyonu iyi yaptığımızı düşünüyoruz. Bu da takıma olumlu yansıyor. İyi durumdayız. Rakip ayırt etmeden oynuyoruz. Takımdaki roller net bir şekilde yerine oturdu. Bu da üst üste galibiyetleri getirdi.”

Voleybolda 3’te 3 Gidiyoruz.

Önce Arhavi galibiyeti geldi. Ardından İstanbul BB’yi heyecanlı 27-25’lik son set oyunu ile 3-1 yendik. Pazar günü evimizde Sorgun Belediyespor ile karşılaştık. Bir önceki yazımızda rakibin puan olarak üstümüzde olduğunu ama yenilmeyecek takım olmadığını söylemiştik. Öyle de oldu. İlk seti aldık ama sonraki setleri kaybedince 1-2 geriye düştük. Bu zorlu maçta ümitlerimizin kırıldığı anda 4.sette toparlandık. Yine heyecanlı bir son set oyunu ile maçı 3-2 kazandık. Puanlar bölündü ama aldığımız 2 puan da bence çok değerli. Katkısını ilerleyen haftalarda fazlasıyla göreceğiz.

Zorlu Seri Başlıyor; İstanbul Yolcusuyuz

Maçtan sonra zafer pozumuzu voleybolcularımız verdi. Kazanmak güzel…Voleybolda 3 maçlık galibiyet serisinden sonra şimdi İstanbul turu başlıyor. Önce Galatasaray (3.), sonra Fenerbahçe (1.) maçları olacak. Bu maçlar için aklımız ve yüreğimiz tabii ki farklı şeyler söylüyor. Sonrasında Altekma ve Belediye Plevne ile oynayacağız. Şubat zorlu geçecek… Takımın hedef maçları kaybetmemesi gerekir. Son üç galibiyet bu ligde kalmak için ümitlerimizi artırdı. Tebrikler takım.

Buyurun Size Motivasyon

Afjet Afyonspor futbol takımımız hafta sonunu maç yapmadan geçirdi. Rakip çarşamba günü Sarıyer… Teknik Direktörümüz Bahattin Güneş’in bu maç için soyunma odasında motivasyon konuşması yapmasına gerek olmadığını düşünüyoruz. Soyunma odasındaki taktik tahtasına puan durumunu asması yeterli.  Sarıyer 35 puanla 4.sırada… Afyonspor 30 puanla 7.sırada… Buyurun size motivasyon… Futbolcularımızın bu bilinçte olduğunu düşünüyoruz. Play-of potasını karıştırma vakti geldi.

Futbolda Ayrılıklar Devam Ediyor

Transfer döneminin olması itibarıyla takımımıza katılımlar olduğu gibi ayrılıklar da devam ediyor. Son olarak Veysel Karani Ünal ve Kaan Baysal ile yollar ayrıldı. İki futbolcu kardeşimize de başarılar diliyoruz.

Hafta içi spor heyecanı futbol ile devam edecek.

Sonrasında basketbol ve voleybol…

Tribünler de olamasak da sosyal medya platformlarında takımlarımıza, oyuncularımıza destek olalım.

Spor, Afyon’a çok yakışıyor.