Şubat ayının güneşli günlerini yaşıyoruz.
Futbolda Afjet Afyonspor için “Güneş”li günler devam ediyoruz. Manisa deplasmanında kritik 1 puanın ötesinde güzel oyunla döndük.
Basketbolda Ankara deplasmanında Afyon Belediyespor güneşli sürdürdüğü maçı, parçalı bulutlu tamamladı. Skor yüzümüzü ekşitti ama basketbolda ortam her zaman güneşli. Orada güneş batmaz.
Voleybolda Afyon Belediye Yüntaş zorlu İstanbul deplasmanından 1 galibiyetle döndü; güneş doğmaya başladı.


1 Puan Çok Kritik
TFF 2.Lig Beyaz Grupta 21.Hafta maçında namağlup lider olan Manisa BBSK’ye misafir olduk. Taraflı tarafsız herkesin bu gruptan çıkacağına kesin gözüyle baktığı Manisa deplasmanına geçtiğimiz haftalardan aldığımız enerji ve moral ile gittik. Güneş’in öğrencileri sahada çok daha organize, çok daha mücadeleci, çok daha planlı oynuyor. Maçın başından itibaren sahadan en az 1 puan alabileceğimizi gösterdik… Ve aldık da…  Bu 1 puan sadece deplasmandan alınan bir puan değildir. İyi bir takıma karşı, iyi bir oyun ile, iyi bir mücadeleden sonra gelen puandır. Bu kritik puanın değerini sezon sonu sıralamasında göreceğiz. 

Taraftar Umutlu: “Bayrakları çıkardık”
Afjet Afyonspor sosyal medya hesabı ilk yarının 1-0’lık yenilgi ile bittiği görselini paylaştığında taraftarlarımızın oyundan duydukları memnuniyeti ve mücadeleyi beğendiklerini dile getirdiler. Aynı zamanda ikinci yarı beraberlik golünü atacağımızı, hatta galibiyet golünü daha bulabileceğimizi dile getirdiler. Öyle de oldu… 65.dakikada Aykut Uluç’un golü ile beraberliği yakaladık. İşte, uzun zamandır Afyonspor’da görmek istediğimiz tablo buydu. Taraftar play-off yolu için bayrakları çıkardı. İnşallah play off gelecek… Sonrasına bakacağız, nasip. Bu arada bir mesaj da taraftara verelim… Manisa deplasmanında yenik durumda dahi güzel yorumlar yapabiliyorsak bunda Teknik Direktörümüz Bahattin Güneş’in rolü büyüktür. Play-off maratonu zorlu ve uzun. Bu süreçte olabilecek kayıplarda da bize düşen takıma sahip çıkmaktır. Şimdiden söyleyelim… 

Tebrikler Takım, Tebrikler Aykut
Manisa BBSK karşısında puanı getiren şık golü atan Aykut Uluç’u tebrik edelim. Son haftalarda yükselen formu dikkat çekiyordu.  Formunu bulmaya başladı. Takımda Genç Anıl’dan Erhan’a, Nazmi’den Onur’a herkes takım olarak çok iyiydi. Özellikle kondisyon anlamında takım toparlamaya başladı. Manisa’nın direncine karşılık verdik.  Kondisyonu iyi olan takımın motivasyonu da yüksek olunca güzel oyun geliyor. Yoksa kondisyonsuz bir motivasyon bizi maç sonuna götürmüyordu. Bu sıkıntıları aşmış görünüyoruz. Şimdi önümüzde Çorum Belediyespor (11.) maçı var. Manisa maçından aldığımız 1 puanın mutluluğunu bir gün sonra bitirip Çorum Belediye maçı için enerjimizi yükleyelim. Manisa maçı rehavet yaratmasın. Çorum Belediye maçından alacağımız 3 puanla ağırlığımızı koyalım.

Güneş: “Oyuncularımla Gurur Duyuyorum.”
Teknik Direktörümüz Bahattin Güneş maçtan sonra şehrin takıma olan desteğine ve güvenine vurgu yaptı.  “Daha önce de söyledim, tekrar söylüyorum; oyuncularımla gurur duyuyorum. Arkadaşlık, birlik, sevgi olduğu sürece başarımız devam edecek. Şehrin ve taraftarların bize verdiği destekten dolayı onlara borcumuz var. Bizim çocuklar da bu borcu ödemek için o inancı, o azmi, o karakteri, o arkadaşlığı sahaya yansıttığı sürece bizi kimse yenemeyecek gibi gözüküyoruz. Tabii ki futboldur bu, her sonuç alınabilir ama biz iyi bir mücadele veriyoruz. Bugün Manisa’ya karşı galibiyeti kaçırdık. Taraftarımıza armağan olsun.”
Teknik kadro rakibimiz Manisa’yı iyi analiz etmiş. Güneş’in ilk yarıdaki birkaç Manisa organizasyonu ile ilgili olarak devre arasında tedbirler aldığı, oyuncularını uyardığı ikinci yarı net olarak belli oldu. İkinci yarı Manisaspor bazı organizasyonlarını yapamadı. Maç öncesi ve devre arası hoca dokunuşunu görüyoruz.
19 Sayıdan Kaybetmek Üzücü
ING Basketbol Süper Liginde HDI Sigorta Afyon Belediyespor, Türk Telekom deplasmanından yenilgi ile döndü: 89-86… İlk yarı 59-46’lık skordan sonra 3.çeyreğin başında farkı 19 sayıya kadar çıkardık. Bundan sonra ise Türk Telekom bir seri yakaladı ve farkı kapattı. Aslında bu tür fark kapatma maçlarını daha önce de oynamıştık. Maç başa baş geçse ve kaybetsek insan bir nebze olsun üzülmeyecek ama 19 sayıdan maç vermek kalp kırıcı oldu. Bu takımın çok güzel zaferlerine fazlasıyla tanık olduğumuz için “Bu sefer de böyle olsun” diyoruz. Antrenörümüz Can Sevim ve teknik heyet açtığımız farkların kapanma durumunu analiz edecektir. 

Cruz’un Eksikliğine Rağmen Kazanabilirdik
Maç kaybını Cruz’un eksikliğine bağlamak kolaycılık olur. Hele güzel oyun, güzel farktan sonra doğru olmaz. Cruz olsa rahat kazabilirdik, doğrudur. Ama yine de takımımız maçı zaten kazanacak seviyeye fazlasıyla getirdi. Bu arada Cruz’un oynamama nedeninin Covid-19 olmadığını söyleyelim. Maçtan önce yapılan antrenmanda sakatlandı ve yapılan kontrollerin ardından doktorların önerisi ile riske atılmadı ve maçta da oynamadı. Bugün yapılan testlerin ardından akşamki Bahçeşehir maçında oynamayıp oynamayacağı belli olacak… Biz hafta sonundaki Telekom maçına dönersek, Macura’nın 25 sayısı yetmedi... İlk yarı 22 sayı ile tamamlayan Macura’nın ikinci yarıyı 3 sayı ile tamamlamasını nasıl açıklayacağız? Şunu da söylemek lazım: Türk Telekom’un farkı kapatıp skoru eşitlediği dönemlerde çok acele atışlar yaptık, telaş yaptık. Halbuki böyle anlarda 24 saniye süresini daha uzun kullanıp daha organize hücum setleri oynamamız gerekiyor.

Hedef 4 ve 5.sıra
Basketbolda Anadolu Efes (1.), Pınar Karşıyaka (2.) ve Fenerbahçe Beko (3.), ilk 3 sırayı kapatmış görünüyor. Play off mücadelesinde arkadaki takımlar gözünü 4. ve 5. sıraya dikmiş durumda… Bu sıralama lig sonunda mantıklı olarak her takım için bir üst tura çıkmak için daha avantajlı gözükmekte… Tabii ki bu, kâğıt üzerinde düşüncelerimizdir. Yoksa pandemi sürecinde deplasman anlayışının olmadığı bu sezon her takım birbirini yenebilecek mücadeleyi gösteriyor.

Voleybolda Galatasaray Zaferi- Fenerbahçe Mağlubiyeti 
Ligin ilk yarısını düşme potasında tamamlayan Afyon Belediye Yüntaş; Arhavi, İstanbul BB, Sorgun Bld. Galibiyetlerinden sonra İstanbul turuna çıkmıştı. Önce 3 Şubat’ta lig 4.sü Galatasaray ile karşılaştık. Zor maç olacaktı, oldu da… Kimse Afyon Belediye Yüntaş’ın galibiyetini beklemiyordu ama takım herkesi yanıltı. Galatasaray’ı deplasmanda 3-1’lik skorla yendik. 3.sette 20-18’den kazanmamız, 4.sette 15-11’den dönüşümüz çok iyiydi. Buradan aldığımız puan bize fazlasıyla nefes aldırdı. 6 Şubat’ta ise lig lideri Fenerbahçe’ye karşı aldığımız mağlubiyet ise moralimizi bozacak düzeyde değil.

Bu Enerjiyi Kaybetmeyelim
Voleybolda, küme düşme potasında rakibimiz belli ki Haliliye Belediye ve İstanbul BB olacak. Şu an 12.sıradayız. Arka arkaya Altekma (8.), Plevne (9.) ve İstanbul BB (14.) ile karşılaşacağız. İşte hedef maçlar bunlar. Özellikle arka arkaya kazandığımız 4 maç ile takımın enerjisi üst düzeye çıkmıştı. Moraller yerinde… Bu süreçte yüksek konsantrasyonla oynayarak bu zorlu virajı atlatırsak son haftalarda korkulu rüya görmeyiz. 

Afyonkarahisar havası soğuktur, serttir. Bunu herkes bilir ama güneşi de bir başka güzel oluyor.
Bu aralar şehirdeki güneşli hava sporda da devam diyor. 
Haftaya maçlarda ev sahibiyiz.
Sporda güneşli günler devam etsin.