ING Basketbol Süper Liginde HDI Sigorta Afyon Belediyespor sahasında Anadolu Efes’e karşı kazandığı zaferden sonra yeni bir zafer için ligin kaliteli takımlarından Pınar Karşıyaka ile 13 Mart cumartesi günü karşılaştı.  Afyon Belediyesporbaşa baş giden mücadelenin son çeyreğine 8 sayı farkla girmesine rağmen Karşıyaka’nın 26-12’lik skoruna engel olamadı ve maçı 69-75 kaybetti. Kazanılan Anadolu Efes maçı Pınar Karşıyaka için de maçın ciddiyeti konusunda uyarı olmuş gibi gözüküyordu. Ufuk Sarıca’nın öğrencileri oyunun ikinci periyodu hariç yüksek konsantrasyon ile oynadılar.

Top Kayıpları Fazla Oldu

Maç kaybında 17’ye (10’luk top kaybının etkisi yanında serbest atış çizgisinden 8/17’lik tablo etkili oldu. Bu tür başa baş maçlar için bu istatistik belirleyici oluyor. Çift haneyi yakalayan oyuncu sayımızı son periyotta 3’ün üstüne çıkaramadık ki bu da yenilginin nedenlerinden biri oldu. F. Cruz 19, C. Wright 15, Macura 10, E.Güven 9, Kairys 9, Leissner 6, S.Sağlam 4 sayı ile oynadı. Sayı istatistiklerinin önceki maçların gerisinde kaldığı açıkça görülüyor.

Güzel Bitirelim

Afyon Belediyespor’un önünde iki maç var: Bursaspor deplasmanı sonrasında içeride Fenerbahçe maçı. Zorluk üzerinden konuşmadan söyleyelim. İki maçın skoru ne olursa olsun Afyon Belediyespor bize güzel bir sezon yaşattı mı? Yaşattı… Afyon adını tüm basketbol camiasında güzel bir şekilde duyurdu mu? Duyurdu… Maçları zevkle izledik mi? İzledik… Güzel bir yönetim, kadro ve oyuncu grubu var mı? Var… E o zaman bu güzel sezon neden hedeflere ulaşılarak (ilk 8, ilk 6) bitirilmesin! Özellikle oyuncu grubu bunu hak ediyor ve kendi aralarında bunu konuştuklarını düşünüyorum. Başkan Küce ve Antrenör Can Sevim de bu güzel sezonu Avrupa kupası ile taçlandırmak isteyecektir. Güzel sezonun finalini güzel yapmak onların elinde…

Futbolda Velimeşe Engeli Aşıldı

TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden AfjetAfyonspor planlarda olduğunu düşünmediğimiz bir puan kaybıyla Niğde  Belediyespor deplasmanından dönmüştü. 14 Mart Pazar günü Zafer Stadında Ergene Velimeşespor’u misafir eden AfjetAfyonspor karşılaşmayı 2-1’lik galibiyet ile tamamladı. Niğde maçındaki puan kaybını “hüsran” olarak nitelendirmiştik. Belli ki teknik kadro ve oyuncu grubu da aynı düşüncedeydi ki maça çok hızlı başladı.  13.dakikada Aykut Uluç’un golü ve 18.dakikada Onur Toprak’ın golü herkes için rahat bir maç izlenimi oluşturdu. İkinci yarıda 61.dakikada gelen Velimeşe golü yine aynı soruyu sordurdu: “Acaba 2-2 olur mu?” Zira önceki maçlarda da öne geçip galibiyeti koruyamadığı maç örnekleri var. 90 dakika sonunda Afjet Afyonspor galibiyeti kazanan ve yoluna devam eden takım oldu.

Yol Devam Ediyor

Afjet Afyonsporkazandığı Velimeşe maçı sonrası kağıt üstünde play-off potası ile  puan farkı 3-5 gibi görünüyor. Tabii ki bu oynanmamış maçları beklemek lazım. Bu fark kapanır mı? Tabii ki kapanır. Ama geçen haftaki Niğde Belediyespor maçında olduğu gibi kayıpların olmaması şartıyla… Sezon sonuna kadar playoff potasındaki rakiplerle deplasmanda karşılaşılacak. Aslında takımın bu maçlarda yüksek konsantrasyon ile oynayacağı muhakkak. Bu maçlardan kesinlikle mağlup dönülmemesi lazım. Bundan sonra da içeride oynanan ve puan sıralamasında AfjetAfyonspor’un altında yer alan takımları yenmek gerekiyor. Bakalım takımın yolu nereye çıkacak?

Makas Daraldıkça Stres Artar

Play-off potasında yer alan Afjet Afyonspor takımında saha içi organizasyonu kadar soyunma odası, antrenman tesisi ve kamptaki enerjinin de yükseltilmesi gerekiyor. Zira makas daraldıkça stres artar. Bu stres ile mücadele edebilmek için Teknik Direktör Bahaddin Güneş’in tecrübesiyle adımlar atacağını düşünüyoruz. Son maçlarda sahada 10 kişi kalmamak, psikolojik anlamda saha içi oyunu üzerinde baskı oluşturabilmek, saha içi psikolojisini iyi yönetebilmek de önemli. Bu noktada tecrübeli oyuncuların rol alması da şart.

Klüpteplanlar hesaplar başka kamuoyuna verilen görüntü başka

Klüp başkanı Yusuf Ulutürk’ün Play-off hedefi ve playoff tan çıkmaya inancı varmı ? şüpheliyim ……..

Bahattin Hoca ilk geldiğinde bunu açık açık söyledi. Bana böyle bir hedef konmadı dedi. Pandemi sürecinde fırsatlar takımı üst sıralara taşımışken bu hedeften niye kopalım…….

Başkan istemeli çook istemeli , hoca başkana güvenebilmeli, oyuncular bu fırsatı çok ama çok çok  iyi değerlendirmeli ’ki değerlensinler……

Klüp, yine saçma sapan çekişmelere sahne olmadan gereken yapılmalı. Zarar gören yine Afyon olur.