Yenilmeyen Takım Olmak

TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden AfjetAfyonsporligin ilk yarısında deplasmanda alınan Uşakspor yenilgisinden sonra son 15 maçta 8 galibiyet, 6 beraberlik, 1 mağlubiyetaldı. Bu aslında istenilen durumdur. Özellikle berabere bitirilen 2-3 maçta galip gelebilecek duruma da gelinmişti. Son 9 haftaya bakıldığında, bu istikrarlı durumun devam etmesi takımı ne kadar playoff içinde tutacak, göreceğiz. Özellikle deplasmanda oynanacak zorlu maçların birinden 3 puan çıkarmak önemli olacak.

Deplasmanda 1, Evde 3 Yeter mi?

AfjetAfyonspor son 7 maçtan 4’ünü deplasmanda oynadı ve hepsinden beraberlikle ayrıldı. 1 puanlar aldı. Evinde oynadığı son 3 maçını ise galibiyetle kapadı ve 3 puanlar alındı. Özellikle deplasmanda oynanan Niğde maçından alınan beraberlik çok üzmüştü. Buradaki 2 puan kaybı olmasa şimdi playoff potasının net bir şekilde içinde olunacaktır.Alınan bu 3+1 puanlar AfjetAfyonspor’uplayoff grubuna atacak mı? Göreceğiz…

“Kahraman” Maraş Maçı 3 Puandan Fazla

Milli Mücadele’nin “Kahraman” şehri Maraş’ı, “Zafer”in kazanıldığı topraklarda misafir edeceğiz. Kurtuluş Savaşı’nın bu iki güzide şehrinin ilk yarıda oynanan maçını Kahramanmaraş kazanmıştı. Ama Afyonspor o zamanki Afyonspor değil. Ligde düşme potasından uzaklaşan Kahramanmaraş rahatlamış gözükse de hafife alınmamalı. Özellikle bu hafta Sarıyer-Uşakspor, Kocaelispor-24 Erzincanspor, Çorum-Hekimoğlu maçlarının olduğunu düşündüğümüzde Kahramanmaraş maçından alınacak 3 puan AfjetAfyonspor’u birkaç sıra yukarıya taşıyacaktır.

Amed’den 1 Puan

Daha önce bu satırlarda dile getirmiştik. AfjetAfyonsporplayoff yolunda rakibi olan takımlara kesinlikle kaybetmemesi lazım.Amed Sportif Faaliyetler maçı da bunlardan biriydi. 1 Nisan’da deplasmanda oynanan maçın başabaş geçeceği belliydi. İlk yarı dengeli bir oyun vardı. 50.dakikada yenilen gole 70.dakikada Yusuf Kasal ile karşılık verildi. Kazanılacak bir oyun oynandı, kaçırılan goller vardı ama 90 dakika sonunda tabela beraberliği gösteriyordu. Play off potasındaki rakibe karşı alınan 1 puanı kazanç olarak görmek gerekir.

Basketbolda Skoru Belirleyen Hakem Kararları Oldu

ING Basketbol Süper Liginde HDI Sigorta Afyon Belediyespor’un kötü gidişi sürüyor. 4 Nisan Pazar günü deplasmanda oynanan Galatasaray maçında110-70’lik bir skor vardı. Düşme potasında bulunan Galatasaray karşısında skorun bu seviyeye gelmesinde ilk periyottaki hakem kararlarının etkisi büyüktü. TannerLeissner’e yapılan hareket onun sakatlanıp sahadan çıkmasına neden olurken hakemlerin bu pozisyonda vermediği kararlar tepkiyle karşılandı. Aynı pozisyonda Macura’nın da itirazdan diskalifiye olması bir anda oyunu ve skoru Galatasaray lehine çevirdi.

Leissner’e Estetik

İlk periyottaki pozisyon sonunda çenesinde derin bir açıklık oluşan Leissner’a, Afyon’a dönüşte Mavi Hastanede estetik operasyon yapıldı. Bu durum takım içindeki moralleri de maçın skorunun ötesinde bozdu.

Türkoğlu Şaibeye Yer Vermemeli

Lafı eveleyip gevelemeye gerek yok… Galatasaray’ın ligde bulunduğu konum itibarıyla tırnak içinde “kollandığı”na dair söylemler hem basketbol hem de diğer spor camiası içinde konuşuluyor. Maçın başında meydana gelen pozisyonda çalınmayan düdük ve verilmeyen karar da bu şaibeyi artırdı. Hakem camiası ve basketbol federasyonu da dolayısıyla bu suçlamalara maruz kaldı. Başkan Hidayet Türkoğlu gerekli tedbirleri alıp şahsını ve camiayı bu tür şaibeli söylemlerden kurtarmalıdır.

Dar Rotasyon

Maçın başında Afyon Belediyespor’uniki önemli oyuncunun sahadan çıkması maçın yönünü belirledi. Buna rağmen ilk yarıda 52-44’lük skorla oyunda kalındı. 3.periyotta ise ilk yarıda gösterilen direnç olmadı. Galatasaray’ın 17/30’luk yüksek 3 sayı oranı da farkın açılmasına neden oldu. Güzel bir sezon başlangıcı ve süreci oldu ama hikâyenin sonu güzel olmayacak gibi… Play off’a kalınması konusundaki endişeler arttı. Bu süreçte önümüzdeki yıl için çıkarılacak ders ise çok basit; rotasyonu geniş tutacak oyuncu grubu oluşturmak… Bu planlamanın sezon sonu yapılacağına inanıyorum.

Futbolda içeride 3 puan, dışarıda 1 puan görüntüsü son 7 haftaya damga vurdu. Şimdi hedef sonraki 7 maç… Bakalım bu tempo Afjet’i nereye taşıyacak?

Basketbolda, ilk periyotta “künde”ye kurban giden Afyon Belediyespor önümüzdeki sezon “dar rotasyon” ifadesini kullanmamanın yollarını aramalı.