ODAK’la tanışmamız çeyrek yüzyıla yaklaştı. Afyon’da dört buçuk yıl rektörlük yaptım. Bu süre sonunda aşırı hizmetin bize yeterli denilince, mutlu bir şekilde ayrıldım. Afyon’da çok sayıda efendi, kadirşinas, iyi insanlar tanıdım. Bu özellikleri göstermeyen yeterli sayıda dostlar da vardı!

ODAK, Anadolu yerel basınının seçkin örneklerinin başında gelir. ODAK yöneticileri, muhabirleri, çizerleri,köşe yazarları ile bu ilin en fazla itibar edilen yayın organıydı. Bir gazeteyi çıkarmak fedakarlık, sabır, karakter ister. Gazete özel hayatın bile önüne geçer.

ODAK’ın, Afyon’un ve AKÜ’nün önemini kavramış bir kadrosu vardı. Afyon’u her alanda öne çıkarmak için çaba harcıyorlardı. AKÜ’nün her güzel atılımında Mehmet Emin Güzbey, Rabia ve gazete kadrosu vardı. Hatırlarsanız ben de bu kadroda köşe yazarı olarak yer almıştım!

Afyon’dan uzakta da olsam ODAK’la ilişkilerim hep devam etti. Basının karşılaştığı ciddi sorunları büyük fedakarlıklarla aştınız.   Bu mücadele Afyon saygısına ve sevgisine bağlıdır. ODAK’ın kuruluş yıldönümünde gazete kadrosunu sevgiyle kutluyorum. Nice yıllara...