Yoğun bir Zafer Haftası programını tamamladık. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını vatan-millet ve bayrak adına şehit düşenleri bu kutsal toprakları bizlere emanet eden atalarımızı bir kez daha saygı minnet ve şükranla yad ettik.

Öyle ki orta doğu coğrafyasında emperyalist güçlerin at koşturduğu günümüzde cumhuriyetimizi önem ve manasını bir kez daha kavradık.

İlk meşale Şuhut İlçesinde yandı

Afyonkarahisar da yapılan anma programların bir kısmına katılabildim.

İlk durağımız Çarşamba akşamı Şuhut İlçesiydi.Malum Büyük Taarruz’un başlangıç noktası olan Şuhut’a farklı il ve ilçelerden guruplar halinde yüzlerce insan gelmişti. Ancak Şuhut girişindeve  Atatürk Evi güzergahı daha görkemli olabilirdi. Kerpiç evlerin beyaza boyanması zaferi anlatan figürler olması lazımdı.

Atatürk evi girişinde ‘Sar saçlı mavi gözlüm’ ‘Güzel günler göreceğiz çocuklar’ ve kahramanlık türküleri karşılıyordu bizleri.

Kocatepe türküleri elzem artık

Şimdi alanda Çanakkale türkülerini de dinledik.Bu türküleri dinlerken Büyük Taarruz ve Zaferi anlatan neden bir türkü yapılmaz anlamış değilim. Onlarca Çanakkale türküsü var.Ama Zafer adına olan Afyon-Şuhut-Kocatepe türküsü yok.Bu konuda onlarca şiir var.O şiir sözlerinden bir türkü yapılabilir.

Bunları yazarken Çanakkale-Kocatepe karşılaşmasına girmek istemem. Her daim söylediğimiz gibi cumhurbaşkanının bu büyük zafer ve güne ev sahipliği yapan ilimize gelmesi ve himayesine daha fazla alması lazım.

Unutulmasın ki Çanakkale savunmadır.Kocatepe ise taarruz.

Eroğlu gençlere nasihat etti

Atatürk evi ziyareti sonrası alanda gelen konuklara Önceki Dönem Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu bir konuşma yaptı.

Tarihçi kimliğide olan Eroğlu 1915 Balkan Harbindeki yaşananları anlatarak ‘Bu harbe girmemiz yanlıştı’ mealinde değerlendirme yaptı Bakan Eroğlu bir gün sonra Ak Partili gençlerle buluşmasında gençlere ‘Adalet ve liyakat’ vurgusu da yapıyordu.

CHP Şuhut İlçe Başkanlığı da Milletvekili Burcu Köksal ve İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün katıldığı ayrı bir kutlama etkinliği yapıyordu Şuhut İlçesinde.

Çarşamba gecesi Stadyumda Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Müdürlüğünce hazırlanan ‘Büyük Taarruzun 99.Yılı’ programını izledik. Gösteri büyük ilgi ve beğeni gördü.

Sonrasında Çakırözü köyüne intikal ettik.Çakırözü Muhtarlığı tarafından ayran ve yöresel bükme ağzı açık ikramı yapılıyordu gelen konuklara.Ayrıca bu alanda yerel sanatçılar AKÜ nün yaptığı programda güzel türküleriyle karşılıyordu zaferin gençlerini.

ATSO ya tebrikler

Cumartesi günü Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasının yaptığı ATSO spor oyunlarını izledik.365 odanın bulunduğu ilimizde 15 defa spor oyunları yapan tek oda Afyonkarahisar.

Bu oyunları da Zafer Haftasında yapması da ayrı bir önem arz ediyor doğrusu

.Bu konuda başta ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ve Meclis Başkanı Dr.Mehmet Sıtkı Merdivenci olmak üzere emeği geçenleri ayrı ayrı kutluyorum.

ATSO oyunlarında 100 ve 400 metre koşu.Kadın ve erkekler ayran içme yarışması.Ok ve penaltı atışı ile halat çekme yarışlarını izledik.Bu arada 1 dakika içinde 11 ayran içerek birinci olan dostum Dr.MustafaSeçen’i de kutluyorum.Ok ve penaltı atışlarında genç Vali Velimiz Mehmet Keklik yarışmada da başarılı bir performans gösterdiğini de ekleyelim.

Vali Çiçek

Pazartesi akşamı Korel Termal de Vali Gökmen Çiçek ve eşiSümeyra Çiçek’in verdiği Zafer Balosuna iştirak ettik.

Üç haftadır Kastamonu selinde zarar gören afetzedelerin yaralarının sarılmasında görevli Vali Gökmen Çiçek bu özel gün için bir günlüğüne ilimize geldi.Kısa bir açış konuşmasını yaparak günün önem ve anlamına vurgu yaptı.

Çiçek ile ayaküstü sohbet esnasında gıda zehirlenmesinde sıkıntılı günler yaşadığını öğrendik.Salonda tüm masaları gezen Sümeyra ve Gökmen Çiçek konuklarıyla yakından ilgilendi.

Vali Çiçek aynı gece helikopter ile Kastamonu’ya hareket etti.

Bu arada Vali Gökmen Çiçek 10 Eylül gibi ilimizdeki asli görevine dönecek.

Balo salonunda 600 ya yakın davetli vardı. Kalabalık ortamında salonunda sıcaklığı da eklendi.

Konukların kısmen de olsa maske kuralına riayet ettiklerini gördük.

Yoğun kalabalık

Burada bir konuyu da paylaşalım.

Öncelikle şunu net olarak belirtelim şehit ve gazilerimiz ile onların yakınları bizlerin baş tacı.

Onlar ki bu vatan ve milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda ettiler.

Fakat bulaşın tavan yaptığı günlerde böylesi yoğunluk sıkıntılı. Keşke şehit ve gazi yakınları için gündüz diğer konuklar için akşam program olsaydı diye düşündüm.

Bu arada Zafer balosunda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve eşleri ve Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ve eşleri de vardı.

Gözlerimiz ilk gün birlikte olan diğer milletvekillerini de aradı.

CHP Milletvekili Burcu Köksal’ın Dazkırı daki kutlamalara eşlik ettiğini öğrendik.

İl Başkanı Yalçın Görgöz ve CHP liler ise parti binasından Cumhuriyet Meydanına Zafer Yürüyüşü yapıyordu.

Zafer Bayramının 99.senesi kutlamalarında heybemize dökülenlerin bir kısmını paylaştık. Önümüzde 100. Yıl kutlamaları var.

Cumhuriyetin erdemini ve demokrasiyi anlamak / kavramak adına bugünkü Afganistan’a ve diğer Ortadoğu ülkelerine bakmak yeterli olacak.

Bu nedenle atalarımızın ruhlarını şükranla yeniden yad edelim.

Zafer zafere inananlarındır.

Mutlu ve aydınlık yarınlara….