2021-2022 spor yılına giriyoruz.  Yeni bir dönem, yeni bir heyecan, yeni bir mücadele başlıyor.

Bu yılın Afyonkarahisar için ayrı bir önemi var. Zira 26 Ağustos 2022 tarihi Büyük Taarruz’un 100.yılı olacak ve 2022 yılı Zafer Yılı olarak kutlanacak.

O zaman futbolda, basketbolda, voleybolda ve şehrimizde spora dair hangi branş varsa ZAFER bekliyoruz. 2022 yılı sporun her branşında ZAFER YILI olsun.

Futbolda Teknik Direktör Çapanoğlu Oldu

Haziran ayı sonunda teknik direktör olarak Mustafa Çapanoğlu ile anlaşıldı. Daha sonra teknik kadroya Armağan Yapıcı ve Cengiz Güzeltepe, Erdal Konukoğlu gibi isimler katıldı.Ligin tecrübeli hocaların biri olan Çapanoğlu’nun takımı zafere taşıyıp taşıyamayacağını zaman gösterecek…

Transferde Yeni isimler

Teknik direktör anlaşmasından sonra transfer dönemi başladı…  Feyyaz Belen, Taha Can Velioğlu, Erdinç Pekgöz, Alaattin Hamza Ok, Bayram Olgun (Kaleci), Süleyman Olgun, Melik Derin, Mehmet Can Kocabaş, İlke Tankul,İsmail Haktan Odabaşı, Mithat Pala, Doğukan Emeksiz kadroya yeni katılan futbolcular oldu.

Bu arada geçtiğiniz sene ümit milli takım kampına katılanalt yapıdan yetişen stoper Seyfettin Anıl Yaşar’ın da Çaykur Rizespor’a transfer olduğunu hatırlatalım. Ayrılanlar oldu. Kalanlar oldu. Geçtiğimiz sezonlardan tecrübeliler var, kulübün yapısını hedeflerini bilenler var. Bakalım bu kadro AfjetAfyonspor’u zafere taşıyabilecek mi

Futbolda İlk Rakip Bodrumspor

10 Temmuz’da sezon açıldı. Antrenmanlar yapıldı. Tribünlerde bu sene yüzde 50 seyirci olacak. İç sahada bu yüzde 50’yi bulmak çok önemli.Takımın oyun anlayışı ile ilgili değerlendirmelerimizi önümüzdeki haftalarda yapacağız.

Basketbolda Antrenör Değişikliği

İNG Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek olan Afyon Belediyespor’da Kulüp Başkanı Cömert Küce çalışmalarını yaptı. Lige katılım bedeli ödendi. Yeni oyuncular alındı. Ama en önemli değişiklik antrenörün değişmesi oldu.

4 yıldır antrenörlük görevini yürüten Can Sevim, Afyon Belediye’den ayıldı. Yeni takımıPetkim oldu.Afyon Belediyespor ise Faruk Beşok ile anlaşmaya vardı.Üst düzey takımlarda oynayan Faruk Beşok daha sonra antrenörlük görevini Beşiktaş, Bornova gibi takımlarda gerçekleştirdi.

Yabancıların Coşkusu

HDI Sigorta Afyon BelediyesporShannonShorter, DonatasTarolis,EricBuckner’i, Terrence Orlando “TJ” Campbell, MihajloAndric gibi yabancı oyuncuları transfer etti. Onlar hakkında istatistik bilgi vermek yerine saha içi performansına bakacağız. Geçtiğimiz sene yabancı oyuncuların çok iyi olduğunu gördük. Takımı benimseyip sürüklemişlerdi. Yerli rotasyonunda da Merhan Mutlu, Ayberk Olmaz ve Ergi Tırpancı gibi oyuncular alındı. Bakalım bu sene ne olacak? Bakalım bu transferler zafer için mi yapıldı?

Basketbolda Zafer Tanımı Yapıldı mı?

 Yazımızın başında 2022 yılının Afyon için zafer yılı olduğunu söylemiştim. Her alanda sporda zafer hedefi olmalıdır. Evet, basketbolda şampiyonluk hedefinin imkânsız olduğunu tabii ki biliyorum. Ama geçtiğimiz sezon uzun süre 5.sırayı kovalayan, son haftalara kadar ilk 8 mücadelesi veren ve bunun da ötesinde uzun süre oynadığı oyunla zevk veren, rakiplerin takdirini kazanan, oyuncularının istatistiklerde ilk sıralarda yer aldığı bir takım gördüğümüzü tekrar hatırlatmak istiyorum… Bu sene de buna yakın bir zafer tanımı yapılmalıdır. Takım oyuncularının ve teknik heyetin de bu süreçten haberdar olması gerekiyor. Aslında Antrenör Faruk Beşok bir süre önce yaptığı açıklamada geçtiğimiz sezonki Afyon Basketbol takımının ne kadar başarılı olduğunu ortaya koydu. Ama daha sonraki açıklamalarında kullandığı İlk beklentiniz ligde kalmak, bunu sağlayınca da orta sıralarda yer almak.” cümlesini ben biraz burun kıvırarak karşıladım. İnşallah Beşok bu açıklamasını sezon başı temkinli antrenör profili çerçevesinde söylemiştir. Eğer öyle değilse hem idari hem de teknik anlamda bu yazımız, bir hatırlatma yazısı olarak inşallah basketbol camiası tarafından okunur.

Voleybolda Zafer?..

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde lig 10 Ekim’de başlayacak… Bir süre takımın Afyon Belediyesi ile Sandıklı Belediyesi arasında gelip gittiği bir süreç yaşandı. Afyon Belediye Yüntaş voleybol takımının ilk rakibi Arkas olacak… Transferler yapıldı: Ediz Kaan Fırıncıoğlu, Umut Durur, Yiğit Yıldız, Batuhan Karaca, Çağatay KırMehmet Almaz ve İlker Esin ile anlaşıldı. Geçtiğimiz sene son haftalarda ligde kalan voleybol takımı için de tabii ki şampiyonluk beklentisi olmadığını biliyorum ama en azından bu şehrin insanlarına zafer coşkusu yaşatacak bir oyunu sahada görmek istiyoruz. Bakalım neler olacak?

Bir Öneri: Takımlar Bir Araya Gelsin

Futbol, Basketbol, Voleybol takımlarımızdaki tüm yönetici ekip, takımlarımızın teknik kadroları, oyuncu grupları, malzemeciler, spor gazetecileri bir davette bir araya gelsin… 2022 yılının şehir için ne kadar önemli olduğu birlik çerçevesinde ortaya konulsun. Zafer ruhunun şehir, yönetimler, teknik kadrolar, oyuncular nezdinde güçlü bir şekilde ortaya konulması gerektiğini düşünüyorum… Spor aşığı valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in böyle bir organizasyonu da şehir için gerekli göreceğini düşünüyorum.

Son Sözüm…

2021-2022 yılını sporda yavaş yavaş açıyoruz.Yeni sezonda bütün takımlara başarılı ve sağlıklı bir yıl diliyorum. İnşallah hedeflerimiz zafer coşkusu içinde 2022 yılına yakışır bir şekilde gider.Zafer bu şehre çok yakışacak…